Juncker a parlamentben: a megfigyelési mechanizmus vége még erősebb együttműködést jelent

Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker csütörtökön, a román parlament két házának plénuma előtt azt mondta, az együttműködési és megfigyelési mechanizmus (MCV) lezárása nem jelenti a reformok végét, szerinte ugyanis az együttműködés folytatása abszolút prioritás.

21 afișări
Imaginea articolului Juncker a parlamentben: a megfigyelési mechanizmus vége még erősebb együttműködést jelent

Juncker a parlamentben: a megfigyelési mechanizmus vége még erősebb együttműködést jelent

„Bizonyos reformokat a továbbiakban is meg kell valósítani, gondolok itt az MCV-re is, a mandátumom végéig. Az ehhez szükséges feltételek adottak. Románia az elmúlt tíz évben nagyon komoly erőfeszítéseket tett az igazságügyi rendszer megreformálásáért és a korrupcióellenes harcért. Mindent meg fogok tenni, hogy teljesítsem a Bizottság vállalását” – mondta Juncker. Nyilatkozatát a román parlamenti szenátorok és képviselők tapssal fogadták.

Hozzátette: a megfigyelési mechanizmus vége az együttműködés folytatását jelenti majd.

„Szeretném az együttműködési és megfigyelési mechanizmus elnevezésében szereplő együttműködés szó jelentőségét kiemelni. Ez közös fellépést jelent, egy és ugyanazon cél érdekében. Az MCV vége nem jelenti a reformok végét vagy visszavonását. Az MCV vége még több együttműködést jelent, az együttműködés ugyanis alapvető fontosságú, hiszen az európai szolidaritás államaink közötti kölcsönös elkötelezettséget jelent. Az MCV lezárását követően az együttműködés tovább folytatódik majd. Ez az abszolút prioritás” – mondta Juncker.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici