Meteorológiai szolgálat: pénteken és szombaton kánikula várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) csütörtökön péntekre és szombatra érvényes tájékoztatást adott ki, ami szerint az ország valamennyi vidékén meleg időre kell számítani, helyenként pedig kánikula várható, a hőmérsékleti értékek elszórtan meghaladhatják a 37 Celsius-fokot is.

26 afișări
Imaginea articolului Meteorológiai szolgálat: pénteken és szombaton kánikula várható

Meteorológiai szolgálat: pénteken és szombaton kánikula várható

„Az említett időintervallumban minden régióban meleg idő várható, délen és dél-nyugaton kánikulával, szombaton pedig alföldön és a fennsíkokon is kánikula lesz. 34–36 celsius-fok várható, míg Olténiában és Havasalföld dél-nyugati vidékein a hőmérők higanyszála elszórtan 37 fok fölé kúszhat. A levegő pártartalma helyenként enyhén meghaladja majd a 80 egységet, főleg a Román alföldön és a nyugati alföldi részeken kell számítani” – áll a meteorológiai szolgálat közleményében.

Rámutatnak ugyanakkor, hogy vasárnap az ország déli, középső és kelleti vidékein még marad a meleg időjárás, elszórtan kánikulára is számítani lehet, 34–35 fokos csúcshőmérséklettel. Nyugaton azonban fokozódik a légköri instabilitás, a hőmérsékleti értékek pedig csökkenni fognak.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici