Nincsenek feddhetetlenségi kritériumok az Európa-napi meghívottak listáján

„Minél szélesebb reprezentációra” törekszik az államelnöki hivatal azon a fogadáson, amelyet Klaus Johannis elnök szervez Európa napjának alkalmából. A meghívottak listáján Liviu Dragnea és Victor Ponta is szerepel. Az elnöki szóvivő szerint elég nagy a palota udvara, hogy mindenki elférjen.

20 afișări
Imaginea articolului Nincsenek feddhetetlenségi kritériumok az Európa-napi meghívottak listáján

Nincsenek feddhetetlenségi kritériumok az Európa-napi meghívottak listáján

„Nem kell összehasonlítani semmilyen másik eseménnyel. Ezúttal bővített listát írtunk, hogy teljesüljön a minél szélesebb reprezentáció elve, mind az állami hivatalok szintjén, mind a romániai társadalom többi rétegében, legyen szó akár kultúráról, oktatástól, egészségügyről vagy gazdaságról. Meglátják, hogy nagyon sokan lesznek, és biztosíthatom önöket, hogy a Cotroceni palota udvara elég nagy ahhoz, hogy mindenki elférjen” – jelentette ki az államelnöki hivatal szóvivője, Mădălina Dobrovolschi.

A kérdést amiatt tették fel a szóvivőnek, hogy Liviu Dragnea, a képviselőház elnöke csütörtökön azt nyilatkozta, már megkapta az államelnöki hivatal meghívóját. Az eseményre meghívták a felsőház elnökét, Călin Popescu-Tăriceanut is. A szóvivő azonban hangsúlyozta: Klaus Johannis államfő „soha nem tér el az elveitől”. Mădălina Dobrovolschi hozzátette: a meghívottak listáján volt elnökök, miniszterelnökök és egyéb állami intézmények vezetői is szerepelnek. Állítólag Victor Ponta volt kormányfő is meghívást kapott.

Ezzel ellentétben a december elsejei ünnepségekkor sem Liviu Dragneát, sem Călin Popescu Tăriceanut, sem Victor Pontát nem hívták meg sem a katonai felvonulásra, sem a Cotroceni palotában szervezett fogadásra, mégpedig büntetőjogi problémáik miatt. Akkor az elnöki hivatal azt mondta, meghatározott kritériumok alapján állították össze a vendéglistát.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici