Orban: a PNL képviselői jelen lesznek az indítványnál, de nem fognak szavazni

Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke hétfőn azt mondta, a párt képviselői jelen lesznek a teremben a bizalmatlansági indítványnál, de nem fognak szavazni, mivel a liberálisok úgy döntöttek, nem akarnak beleszólni a „Szociáldemokrata Párton (PSD) belüli vitákba”.

36 afișări
Imaginea articolului Orban: a PNL képviselői jelen lesznek az indítványnál, de nem fognak szavazni

Orban: a PNL képviselői jelen lesznek az indítványnál, de nem fognak szavazni

„Ma ülésezett a politikai büró, megvitattuk a párt állásfoglalását a PSD által a PSD ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány ügyében. Úgy döntöttünk, hogy a PNL képviselői jelen lesznek a teremben a bizalmatlansági indítványnál, de nem fognak szavazni. A PSD-n belüli maffia-típusú leszámolásoknak, amelyeknek semmi közük a közérdekhez, olyan politikai válságot okoztak, amelynek súlyos következményei lehetnek Románia megítélésére, a gazdaság és a társadalom működésére nézve. Felszólítjuk a kormánypártot, vessen véget ennek a válságnak, amelyet ő okozott, homályos érdekekből és olyan célokkal, amelyeket mi nem érthetünk meg” – nyilatkozta Ludovic Orban, a PNL elnöke.

Ludovic Orban kijelentette: a PNL nem fog belekeveredni a „PSD-n belüli két klán vitájába”.

„Abban a helyzetben vagyunk, hogy egy imposztor foglalja el jogtalanul a Victoria-paotát, a parlamentben pedig már nem is tudjuk, megvan-e az állampolgárok által kifejezésre juttatott akararor tükröző többség. A politikai válság folytatásának komoly következményei lehetnek Romániára nézve, ezért úgy döntöttünk, nem keveredünk bele politikai pártként ebbe a vitába a PSD-n belüli két klán között, mert mi mind a Dragnea, mind a Ponta-Grindeanu-klánt ellenezzük” – szögezte le Orban.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici