Ponta: én már tényleg nem értem – a nyáron a Grindeanu-kormány leváltása a legsürgősebb teendő?

Victor Ponta, a Szociáldemokrata Párt (PSD) korábbi elnöke hétfőn, Gabriela Firea bukaresti főpolgármester kormánykritikájára reagálva, feltette a kérdést, hogy valóban a Grindeanu-kormány leváltásának kell-e lennie a legsürgősebb teendőnek, és vajon ezt akarják-e a PSD szavazói.

23 afișări
Imaginea articolului Ponta: én már tényleg nem értem – a nyáron a Grindeanu-kormány leváltása a legsürgősebb teendő?

Ponta: én már tényleg nem értem – a nyáron a Grindeanu-kormány leváltása a legsürgősebb teendő?

„Nekem is van két kérdésem, mint a <részeges polgárnak> - mert csak nézem, és tényleg nem értem már: a <Grindeanu>-kormány leváltása a legsürgősebb teendőnk ezen a nyáron? Ezt szeretnék azok, akik 2016 decemberében a PSD-re szavaztak? Vagy a PSD tagjai? Vagy a kormánytöbbséget támogató honatyák? Én decemberben a PSD-re szavaztam, és (még) a párt tagja vagyok, és képviselőként szavazatommal mindig támogattam a kormány projektjeit – értsem úgy, hogy mostanáig tévesen jártam el?!?!” – írta Ponta hétfői Facebook-bejegyzésében.

Felidézte ugyanakkor, hogy ő 2001–2004. között a Năstase-kormány minisztere volt, amikor Traian Băsescu volt Bukarest főpolgármestere.

„Emlékszem, hogy mindenért, amit nem volt képes megcsinálni a városházán, a kormányt hibáztatta, 2004-ben pedig felesküdött, hogy főpolgármester marad, hogy véghez vigye a projektjeit, de elindult az államfőválasztásokon, és látták, hogy milyen volt! Értsem most, 2017-ben úgy, hogy amit Băsescu tett, az jó volt? Talán segítetek néhány magyarázattal; ha a párt vezetőségét kérdem, biztosan nincs egy egyszerű tagra, amilyen én vagyok, vesztegethető idejük” – fogalmazott Victor Ponta.

Bírálta Gabriela Firea bukaresti főpolgármester vasárnap a Grindeanu-kabinet egyes tagjait, mondván, rosszabb a kapcsolata a kormánnyal, mint a technokraták idején. Az elöljáró azt mondja, szisztematikusan visszautasítják minden támogatási kérelmét.

„Nekem megvannak a személyes kifogásaim is főpolgármesterként, a kabinet egyes tagjainak a Bukarest problémáira adott reakciói kapcsán. Amikor én kormánytámogatást kérek, nem magamért teszem, nem viszem haza azokat a terveket, nekem mandátumom van a bukarestiektől, és azt sikeresen, eredményesen akarom véghezvinni. Teljességgel meglep, hogy vagy lassú a reakció, vagy egyenesen visszautasítják egyes minisztériumok a projektjeimet, és ezzel egyszerűen akadályozzák a főváros polgármesteri hivatalát” – mondta vasárnap este az Antena 3 műsorában Gabriela Firea.

Hozzátette: a kormány egyes miniszterei sorra utasítják vissza Bukaresttel kapcsolatos projektjeit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici