Szakszervezeti vezető: szerdától beszüntetik a munkát a közigazgatásban dolgozók

Sebastian Oprescu, a köztisztviselőket tömörítő szakszervezeti szövetség (SNFP) elnöke hétfőn bejelentett, hogy a közizgatásban dolgozók szerdától beszüntetik a munkát, amiatt elégedetlenek, hogy az egységes bérezési törvény nem tartalmaz külön bértáblát a köztisztviselőkre.

25 afișări
Imaginea articolului Szakszervezeti vezető: szerdától beszüntetik a munkát a közigazgatásban dolgozók

Szakszervezeti vezető: szerdától beszüntetik a munkát a közigazgatásban dolgozók

A szakszervezeti bejelentés értelmében a tiltakozó akcióban több mint 120 ezren vesznek majd részt. Azt mondják, hogy a jövő héten, annak függvényében, hogy milyen formában kerül a jogszabály a döntéshozó képviselőház elé, készek utcára is vonulni.

„A jelenleg vezető politikai erő fittyet hány Románia alkotmányára, kihagyja a bérezési törvényből a helyi közigazgatást, fittyet hány a köztisztviselők jogállását szabályozó törvényre, ami előírja, hogy a fizetések szintjét jogszabályok határozzák meg, nem pedig a helyi vagy a megyei közgyűlés. Ugyan megpróbáltuk korrigálni ezeket a kisiklásokat, a mi üzenetünk az, hogy tiltakozások nélkül nem lehet kijavítani ezt a törvényt. Elégedetlenek vagyunk amiatt, hogy nem dolgoztak ki egy bértáblát a közigazgatásban dolgozó köztisztviselők számára” – jelentette ki Sebastian Oprescu.

A közalkalmazottak egységes bérezését célzó törvényt hétfőn vitatja meg a szenátus, a végszavazást követően pedig továbbítják a képviselőház elé.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici