Szenzorokat helyeznek el az úttesten Kolozsváron, hogy könnyebben lehessen parkolóhelyet találni

Emil Boc polgármester szerdán bejelentette: a kolozsvári önkormányzat szenzorokat helyez el az utakon, amelyeknek segítségével interneten keresztül meg lehet majd tudni, hol vannak szabad parkolóhelyek a városban.

23 afișări
Imaginea articolului Szenzorokat helyeznek el az úttesten Kolozsváron, hogy könnyebben lehessen parkolóhelyet találni

Szenzorokat helyeznek el az úttesten Kolozsváron, hogy könnyebben lehessen parkolóhelyet találni

Emil Boc szerdán sajtótájékoztatón mutatta be a tervet, amely szerint a megyeszékhely egész Közép-Kelet Európa számára követendő példa akar lenni innováció és technológia terén.

„Kolozsvár ma egész Közép-Kelet Európa számára reprezentatív lehet innováció és technológia terén, mi pedig példát szeretnénk szolgáltatni ebben a kérdésben. Már van egy telefonos applikációnk a városban található sorompós parkolókra, amely valós időben mutatja a szabad parkolóhelyeket, és terveink szerint egy másik, számítógépen és mobiltelefonon egyaránt használható applikáció, illetve az úttesten elhelyezett érzékelők segítségével ugyanezt meg tudjuk majd tenni az útszéli parkolók esetében is. A szenzorokat az útra szereljük majd fel, a belváros területén, így mindenki tudni fogja, hogy egy adott parkolóhely szabad vagy sem. A belváros két zónájában több mint 3600 ilyen parkolóhelyünk van. Az érzékelőket a tömegközlekedési megállókban is elhelyezzük majd, itt azt mutatják majd, hogy a megállóban tömegközlekedési eszköz vagy más autó állomásozik” – mondta Boc.

Az elöljáró elmondása szerint a kolozsvári városvezetőség már egy következő applikáción dolgozik, amellyel mobiltelefonon követhető lesz a GPS-szel ellátott tömegközlekedési eszközök útvonala, így az utasok bármikor megtudhatják, hol van a troli vagy az autóbusz, és mikor ér be a megállóba.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici