Tudorel Toader: a törvénykönyvek módosítása az ügyészségeknél, a CSM-nél. Csütörtökig várom a javaslatokat

Tudorel Toader igazságügy-miniszter csütörtökön a MEDIAFAX-nak úgy nyilatkozott, elküldte a legfőbb ügyészséghez, a DNA-hoz, a CMS-hez és a DIICOT-hoz a büntető törvénykönyvek módosítását célzó tervezetet. Azt mondja, csütörtökig vár javaslatokat.

31 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader: a törvénykönyvek módosítása az ügyészségeknél, a CSM-nél. Csütörtökig várom a javaslatokat

Toader: a törvénykönyvek módosítása az ügyészségeknél, a CSM-nél. Csütörtökig várom a javaslatokat (Kep: MARIAN ILIE/MEDIAFAX FOTO)

„Én, mint a kezdeményező, be akarom tartani az alkotmánybíróság döntését” – mondta a MEDIAFAX-nak az igazságügyi tárca vezetője.

Toader szerdán jelentette be, hogy elkészült a büntető törvénykönyvet és a büntetőjogi perrendtartást módosító törvénytervezettel, és be fogja terjeszteni a parlament elé. Mint hangsúlyozta, a kieszközölt módosítások célja, az említett törvénykönyveket összhangba hozza az alkotmánybíróság döntésével, „semmivel sem több, semmivel sem kevesebb”.

Ismételten leszögezte ugyanakkor, hogy a hivatali visszaélés bűntényénél nem vezetnek be küszöböt.

„Én küszöb nélkül indítom útjára a törvénytervezetet, mivel az alkotmánybírósági dokumentumban nincs szó küszöbről. A javaslatot benyújtom elfogadásra a kormány elé, és közvitára küldöm. Nem lesz rendelet. Átmegy majd mindkét házon, és amikor odaér, találkozik majd Iordache úrral, törvényhozói tapasztalattal rendelkezik, hatásköre határai között beavatkozhat” – fejtette ki Toader.

Mint mondta, más törvénytervezeteket is kidolgoz, amelyek célja összhangba hozni a törvénykezést a taláros testület ítéleteivel.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici