Tudorel Toader: rövid időn belül megvalósítható Robert Cazanciuc ötlete

Tudorel Toader igazságügyi miniszter kedden úgy nyilatkozott, rövid időn belül megvalósítható Robert Cazanciuc szociáldemokrata párti (PSD) szenátor kezdeményezése, hogy a fogvatartottak tartsák karban a műemlékeket. Azt mondja, tárgyalni fog a témában a többi minisztérium illetékeseivel.

27 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader: rövid időn belül megvalósítható Robert Cazanciuc ötlete

Tudorel Toader: rövid időn belül megvalósítható Robert Cazanciuc ötlete

„Az ötlet szép, hiszen a Facebookon is támogattam. Beszélnem kell a védelmi és a művelődési miniszterrel, illetve Cazanciuc úrral. Úgy gondolom, hogy rövid időn belül megvalósítható” – fejtette ki az igazságügyi tárca vezetője.

Cazanciuc egy, a Facebook közösségi portálon közzétett levélben kérte az igazságügyi, a védelmi, illetve a művelődési miniszter támogatását törvénytervezetéhez, ami előírná, hogy a fogvatartottak járuljanak hozzá a műemlékek karbantartásához. Tudorel Toader már hozzászólásban jelezte, hogy támogatja az elképzelést.

„A fogvatartottak társadalmi reintegrációját célzó stratégiák és tervek gyakorlatba ültetéséig, valamint a börtönkörülmények javításáig, szeretnék javasolni egy törvénytervezetet, ami előírná, hogy a büntetésüket letöltők járuljanak hozzá a környékükön levő műemlékek ápolásához. (…) Egy, az előírtnál tízszer kisebb helyen élő fogvatartott számára egy műemlék karbantartása nem csupán kimenő lesz, hanem egy lecke is, ami hozzájárul majd a társadalomba való beilleszkedéséhez” – áll Robert Cazanciuc levelében.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici