Vipera mart meg egy egyetemi hallgatót a Retyezát-hegységben

Tudományos kutatást végzett a Retyezát-hegységben az a 27 éves egyetemi hallgató, akit hétfő este megmart egy kígyó. A mentő egységeknek csak három óra gyaloglás után sikerült eljutniuk az áldozathoz. Beadták neki a kígyómarás elleni szert, majd a dévai kórházba szállították.

40 afișări
Imaginea articolului Vipera mart meg egy egyetemi hallgatót a Retyezát-hegységben

Vipera mart meg egy egyetemi hallgatót a Retyezát-hegységben

A Hunyad megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) keddi közleménye szerint az egyetemista az Iker (Gemenele) tudományos rezervátumban végzett kutatásokat.

Hétfő este, 21 óra körül a katasztrófavédelmi felügyelőséget értesítették a kígyómarásról.

„A helyszínre kiszállt a megyei hegyimentő szolgálat öt hegyimentője, és oda irányították a SMURD egy mobil elsősegélynyújtó egységét is. Mivel nagyon nehéz megközelíteni a helyszínt, a mentő egységeknek gyalog kellett elindulniuk, s három órát gyalogoltak, amíg az áldozathoz értek” – mutat rá a közlemény.

A 27 éves férfit tudatánál találták, a bokája környékén marta meg a vipera. Miután beadták neki a kígyómarás elleni szert, a dévai kórházba szállították.

A Hunyad megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség óvatosságra int mindenkit, arra figyelmeztetve, hogy a mentő egységek csak nehezen tudnak eljutni az esetleges áldozatokhoz.

A múlt héten egy 65 éves pásztort mart meg egy vipera a Kis-Retyezátban, SMURD-helikoptert küldtek a helyszínre.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici