DOSAR: Nicolae Vlad, un nou Ion Rîmaru în opinia criminaliştilor

Nicolae Vlad - arestat pentru uciderea, în 15 august 2012, a unei studente japoneze la marginea unei păduri din Corbeanca - este comparat cu Ion Rîmaru, un criminal în serie care a terorizat Bucureştiul între anii 1970-1971, violând şi ucigând mai multe femei.

5531 afișări
Imaginea articolului DOSAR: Nicolae Vlad, un nou Ion Rîmaru în opinia criminaliştilor

Nicolae Vlad (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În seara de 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judeţul Ilfov, într-o zonă împădurită, în imediata apropiere a unui drum public (DN1), Nicolae Vlad a ucis-o pe numita Yurika M. (cetăţean japonez), cauza morţii victimei fiind reprezentată de asfixia mecanică prin comprimare cervico-toracală, explică Ministerul Public.

Japoneza a fost abordată de Nicolae Vlad la scurt timp după ce a coborât din avion, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, el propunându-i s-o ducă cu taxiul la locul de destinaţie. Însă tânăra şi Vlad au coborât la marginea pădurii, unde două zile mai târziu femeia a fost găsită moartă.

Nicolae Vlad (26 de ani), născut în Bucureşti, dar domiciliat în Baloteşti, a fost arestat în 19 august.

Ulterior,au apãrut indicii temeinice în sensul că, anterior comiterii acestui asasinat, Nicolae Vlad mai comisese o infracţiune de omor, în noaptea de 5 spre 6 august 2012, în localitatea Baloteşti, victima sa fiind Tudora S.

În 6 august 2012, Tudora S. a fost găsită decedată în locuinţa sa, prezentând urmele unei agresiuni sexuale. În urma autopsiei s-a stabilit că decesul a fost cauzat de o asfixie mecanică prin comprimare cervico-toracală, la fel ca în cazul japonezei.

Probe în leagă pe Nicolae Vlad de un alt caz, înregistrat în 7 martie 2011 de organele de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov şi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, în care s-a început urmărirea penală in rem sub aspectul comiterii infracţiunilor de viol, tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu.

Concret, în noaptea de 25 spre 26 februarie 2011, în jurul orei 23.00, o persoană neidentificată a pătruns ilegal în locuinţa victimei Lenuţei N., din Ilfov, după care - prin exercitarea de violenţe asupra acesteia - a deposedat-o de mai multe bunuri (o sumă de bani şi un telefon mobil) şi a întreţinut acte sexuale cu aceasta, prin constrângere. Totodată, s-a reţinut că agresorul a legat-o pe victimă de mâini şi de picioare, lipsind-o de libertate. Autorul a fost înarmat cu un cuţit.

În 2 mai 2012, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, au început urmărirea penală împotriva învinuitului Nicolae Vlad, pentru tâlhărie şi violare de domiciliu. Această rezoluţie a fost confirmată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, la data de 03 mai 2012, doar sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie. Prin ordonanţa din 10 mai 2012 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea s-a dispus extinderea urmăririi penale faţă Nicolae şi sub aspectul comiterii infracţiunii de violare de domiciliu. Concret, în 29 aprilie 2012, în jurul orei 3.00, Nicolae Vlad a pătruns fără drept în locuinţa victimei M. M., din Ilfov, după care - prin exercitarea de violenţe asupra acesteia - a deposedat-o de un telefon mobil.

Criminaliştii au confirmarea ADN că Nicolae Vlad este cel care a pătruns în locuinţă, iar dacă acest test s-ar fi făcut mai devreme, acuzatul ar fi fost arestat şi nu ar mai fi apucat s-o ucidă şi pe japoneza Yurika M., susţin anchetatorii.

Nicolae Vlad este suspectat că, în perioada mai - august 2010, ar fi intrat, în mod repetat, în locuinţa victimei S. Popa, din Ilfov, după care - prin exercitarea de violenţe asupra acesteia - a întreţinut acte sexuale cu aceasta.

În 24 februarie 2012, în jurul orei 21.30, un bărbat a pătruns fără drept în locuinţa Mariei S., din sectorul 1 Bucureşti, după care - prin exercitarea de violenţe asupra acesteia - a deposedat-o de mai multe bunuri (bani şi bijuterii) şi a întreţinut acte sexuale cu aceasta, prin constrângere. În 29 februarie 2012, anchetatorii au început urmărirea penală in rem în acest caz.

Ministerul Public precizează, miercuri, că din actele de cercetare efectuate în cauză rezultată următoarele date relevante: "există indicii temeinice cu privire la faptul că autorul infracţiunilor mai sus descrise este inculpatul Nicolae Vlad, existând indicii temeinice cu privire la comiterea de către acesta a infracţiunilor de viol, tâlhărie şi violare de domiciliu; infracţiunile mai sus descrise au fost comise pe timpul nopţii (în interiorul intervalului 21.30 - 23.00)".

În 1 martie 2012, în jurul orei 20.30, un bărbat a pătruns fără drept în locuinţa victimei Ana A., din sectorul 1 Bucureşti, după care - prin exercitarea de violenţe asupra acesteia - a deposedat-o de mai multe bunuri (bani şi alimente) şi a întreţinut acte sexuale cu aceasta, prin constrângere. "Din actele de cercetare efectuate în cauză rezultată următoarele date relevante: există indicii temeinice cu privire la faptul că autorul infracţiunilor mai sus descrise este inculpatul Nicolae Vlad, existând indicii temeinice cu privire la comiterea de către acesta a infracţiunilor de viol, tâlhărie şi violare de domiciliu; infracţiunile descrise au fost comise pe timpul nopţii (în interiorul intervalului 20.30 - 22.00); în împrejurările mai sus menţionate, inculpatul Nicolae Vlad a legat-o pe victimă de mâini şi de picioare, lipsind-o de libertate", precizează Ministerul Public.

După tragica situaţie a tinerei japoneze, procurorul general al României a dispus preluarea cauzelor cu femei violate şi tâlhărite în timpul nopţii, eventual şi acele dosare cu violuri soldate cu moarta victimei, respectiv acelea în care autorul şi-a sugrumat victima.

Astfel, criminaliştii au reuşit să probeze câteva fapte în care autor este Nicolae Vlad.

Deşi le-a declarat anchetatorilor că nu ştie nimic de Ion Rîmaru, Nicolae Vlad este totuşi comparat prin sângele rece de care a dat dovadă, cu celebrul personaj, executat la Jilava în octombrie 1971, pentru uciderea a patru femei şi tentativa de ucidere a altor şase, mai multe violuri şi tâlhării.

(Material realizat de Departamentul Eveniment, eveniment@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici