FOCUS: "Ponta apare, soarele răsare", la Şcoala Politică a TSD de la Geoagiu Băi

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost comparat, vineri, la Şcoala Politică a TSD de la Geoagiu Băi, de către primarul localităţii, cu Ion Iliescu, în ceea ce priveşte relaţia directă dintre acesta şi apariţia soarelui, edilul adaptând o celebră sintagmă: "Ponta apare, soarele răsare".

43 afișări
Imaginea articolului FOCUS: "Ponta apare, soarele răsare", la Şcoala Politică a TSD de la Geoagiu Băi

FOCUS: "Ponta apare, soarele răsare", la Şcoala Politică a TSD de la Geoagiu Băi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Victor Ponta a avut parte, vineri, la Geoagiu Băi, de discursuri centrate pe persoana sa, mai mulţi reprezentanţi ai tinerilor social-democraţi, şefi de organizaţii, dorindu-i să ajungă sau chiar văzându-l preşedinte al României în 2014.

Seria acestor discursuri a fost deschisă chiar de primarului PSD al localităţii, Simion Mariş, care, bucuros de manifestarea social-democrată din urbea sa, i-a spus liderului PSD că ziua de vineri, în care Ponta a păşit în Geoagiu Băi, este cea mai frumoasă din acest an.

"Ponta apare, soarele răsare. Aceasta este cea mai frumoasă zi din acest an la Geoagiu", a spus primarul.

Ponta a intervenit rapid şi i-a spus că Iliescu încă nu i-a transmis calitatea de a atrage soarele.

"Domnul Iliescu nu mi-a transmis această calitate. Dacă o va face, voi fi foarte fericit", a spus Ponta.

Viitorul politic al lui Ponta a ieşit în mod evident din zona misterului, acesta fiind devoalat de tânăra Ioana Pop, fost secretar de stat la ministeriatului lui Ponta la relaţia cu Parlamentul, actualmente membru CA al CNCD.

"Fă în aşa fel ca viitorul să nu mai conţină un mister cu «....escu», ci o certitudine cu «...ta», a spus Ioana Pop, cu referire implicită la prima funcţie în stat, cale spre care Victor Ponta are drumul deschis.

În acest moment, liderul TSD Nicolae Bănicioiu a intervenit, şi a spus, îndrăznind şi el să facă un pas ipotetic către mult râvnita funcţie supremă: "Sau poate cu «oiu»!".

Nici preşedinţii TSD Galaţi şi TSD Târgovişte nu s-au lăsat mai prejos. Fără menajamente, cei doi lideri de tineret i-au urat lui Ponta să ajungă preşedintele României.

"Victor a venit la Galaţi, am jucat fotbal, l-am cotonogit şi a ieşit preşedintele PSD. Să mai vii la noi, să-ţi mai dăm câteva la picioare, ca în 2014 să ieşi preşedintele României", a spus liderul tinerilor social-democraţi din Galaţi.

Preşedintele TSD Târgovişte şi-a manifestat şi el încrederea că Ponta va stopa declinul partidului, el spunând că Ponta va deveni în 2014 preşedintele României.

(Material realizat de Liviu Dădăcuş, liviu.dadacus@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici