Aleph News. Marius Tucă Show. Vlad Craioveanu, de la omul de radio cu părul mare, la chelul de la ŞTIU, singurul program TV de ştiri sub formă de show

  • Vlad Craioveanu a povestit cum a fost reîntoarcerea sa în lumea televiziunii
  • Craioveanu vorbeşte despre ŞTIU, singurul program de ştiri sub formă de show din cadrul staţiei Aleph News
  • Vlad Craioveanu are un nou look, după ce Adrian Sârbu i-a cerut să aibă „ceva” gen „quelque (fonetic chel că) chose”
  • Vedeta Aleph News a fost joi, 3 septembrie, de la ora 20.30, la ediţia specială ”Marius Tucă Show”
1678 afișări

Prezent în platoul Aleph News – cu un suflu şi un look nou – vorba aceea, nu contează cât de lung ai părul – Vlad Craioveanu a povestit  cum a fost reîntoarcerea sa în lumea televiziunii, după 30 de ani în care a preferat să-şi ţină fanii aproape, dar pe calea undelor.

Craioveanu a vorbit despre ŞTIU, singurul program de ştiri sub formă de show din cadrul staţiei Aleph News, dar şi despre ce înseamnă pentru el să facă parte din acest nou proiect media.

Principalele idei. Ce a spus Craioveanu la Marius Tucă Show:

1. Prima întâlnire Tucă-Craioveanu, acum 3-4 ani
2. Eu până la Sârbu nu cred c-am muncit vreodată.Termenul de paradigmă aici l-am cunoscut. Eu am făcut media din instinct
3. Povestea părului creţ şi lung. Mi-a zis Sârbu: Vreau să am un chel que chose
5. Toată presa e lipsită de substanţă, era timpul pentru Aleph

 

Vlad Craioveanu: Bine v-am găsit. Parcă v-am găsit acum 3-4 ani. 

Tucă: Cum a fost întâlnirea noastră?

Craioveanu: Sincer? Tu m-ai prins într-un moment pe care încercam atunci să îl maschez, nu mă mai regăseam în nici un produs media, mă gândeam să schimb direcţia. Şi întâlnirea mea cu tine mi-a dat speranţa că se mai poate face ceva, m-ai primit cu braţele deschise, m-am simţit acceptat în grup, şi am venit apoi la pachet cu tine.

Tucă: Am văzut că eşti într o perioadă mai delicată. Toată lumea are urcuşuri şi coborâşuri. Trecusei pe la multe radiouri din Capitală.

Craioveanu: De când am venit la Aleph News am învăţat şi eu câte ceva despre jurnalism şi muncă.

Tucă: Te-am văzut când ai venit la Smart Radio că te-ai simţit bine şi mă bucur că te-ai adaptat 

Craioveanu: De obicei o resping, dar dacă am ceva de învăţat, nu ezit să o face, cu orice risc, cu riscul de a fi criticat, admonestat. Prefer aşa, decât un om perfid care te laudă şi apoi îţi dă şapte mii de topoare în cap.

Tucă: Ai avut câteva momente când erai destul de speriat.

Craioveanu:  Eram. Mă gândeam, a venit Adrian Sârbu. În ce relaţie mai suntem după 15 ani de pauză?

Actriţa Rodica Mandache intervine.

Tucă: Eraţi aici? Credeam că a venit cineva şi îmi fură portofelul.

Rodica Mandache: Eu dau nişte lecţii de vorbire şi puteţi să veniţi şi la mine, ca să ne simţi bine împreună. 

Tucă: Era un atac finut şi discret. Trebuia să citim din Tagore.

Tucă: Un nou drum. Am rămas surprins, şi vreau să ne spui câte ceva despre smart radio. Cum a fost anul ăsta de radio după ce ei fost recalificat şi reeducat?

Craioveanu: Eu aveam nevoie de nişte disciplină, dar nu sunt idiot să nu îmi dau seama când greşesc. A căuta ştirea, a o combina cu alte informaţii, a te duce pe istoricul ştirii, m-au făcut să văd din altă perspective jurnalismul, o perspectivă excelentă, dar mai greu de realizat. 

Tucă: Şi când făceai asta? Că programul tău începea foarte devreme?

Craioveanu: E parcursul zilei. Sunt lup singuratic. Îmi căutăm informaţia, edităm, după aia le aranjăm în funcţie de priorităţi.

Tucă: Deci alegeai ştirile în funcţie de orele la care le rpezentai.

Craioveanu: Aici am aflat termenul de paradigmă. Eu am făcut media din instinct. 

Rodica Mandache: Ce vă place mai mult, radioul sau televiziunea?

Craioveanu: Radioul Ramane marea dragoste.

Rodica Mandache: Mi se pare mai subtil, mai rafinat, trebuie să fii mai inteligent pentru el. E cum e si in dragoste. Daca te elibereaza...

Tucă: Ti se deschid si alte drumuri, si chakrele.

Craioveanu: Singura mea problema cu radioul era ora de difuzare, ca uneori am nevoie de pana la 12 ore de somn.

Tucă: Ce inseamna Ştiu, ce înseamna Aleph News?

Craioveanu: Inseamna un nou început. Întelegere mai buna a lucrurilor şi prioritizare.

Tucă: Spune-ne istoria părului.

Craioveanu: Prin clasa a sasea aveam păr normal ca toata lumea, apoi s-a zburlit şi s-a făcut ca sârma.

Tucă: Oita barsana ai devenit.

Craioveanu: Fiind complexat de fizicul meu mă tundeam cam ca puscasii marini. Pana la 23 de ani tot pe freza asta eram (...)

Tucă: Şi acum a venit Sârbu să te tundă.

Craioneavu: A zis ca vrea să aibă ceva gen „quelque (fonetic chel că) chose”.

Tucă: Si nu te-ai opus? Ca atenteaza la lookul si identitatea ta?

Craioveanu: Nu, eram obisnuit si cu look-ul anterior, dar nu mai era la aceeasi densitate. Am zis fara jumatati de masura, il rezolvam si gata.

 

 

 

În partea a doua, avem parte şi de o întâlnire emoţionată cu preotul Constantin Necula, prezent în premieră în platoul Aleph News. Acesta vorbeşte despre cum a supravieţuit biserica pandemiei, dar şi despre bucuria reîntâlnirii cu oamenii.

Nu va lipsi nici invitatul surpriză al emisiunii! Rămâneţi aproape şi îl veţi descoperi! O ediţie “Marius Tucă Show” pe care nu vrei să o ratezi, joi, 3 septembrie, începând cu ora 20:30, la Aleph News.

În partea a doua, avem parte şi de o întâlnire emoţionată cu preotul Constantin Necula, prezent în premieră în platoul Aleph News. Acesta vorbeşte despre cum a supravieţuit biserica pandemiei, dar şi despre bucuria reîntâlnirii cu oamenii.

Nu va lipsi nici invitatul surpriză al emisiunii! Rămâneţi aproape şi îl veţi descoperi! O ediţie “Marius Tucă Show” pe care nu vrei să o ratezi, joi, 3 septembrie, începând cu ora 20:30, la Aleph News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici