Bogdan Teodorescu, despre ultima declaraţie a lui Iohannis şi reluarea atacului la adresa PSD: Dacă avem o criză economică galopantă, Iohannis se va duce către vechea agendă

Analistul Bogdan Teodorescu crede că vechea agendă a lui Iohannis, opoziţia faţă de PSD, va fi reactivată în contextul unei posibile crize economice.

1594 afișări

Bogdan Teodorescu, despre ultima declaraţie a lui Iohannis şi reluarea atacului la adresa PSD. Opiniile exprimate de analistul politic, la Marius Tucă Show:

M.Tucă:: Vorbim despre Romania, ai văzut că astăzi preşedintele s-a întors la referendum, la schimbarea legilor justitiei

B. Teodorescu: Ne întoarcem la agenda veche. Polulatia iese din spaima Covid, dar nu stim unde se duce. Dacă avem o criză economica galopantă se va duce către vechea agenda. Dacă nu va fi o criza galopantă vor exista temele clasice. Tema principala a României este ca PSD-ul este de vina. PSD-ul a ramas la fel. Nici buni, nici rai pesediştii sunt acolo.

Anul trecut era victoria PNL, de atunci PSD a pierdut tot. Victoria lui Iohannis a dus la demolarea a două formaţiuni, a PSD si a USR. Dan Barna nu a fost bătut de Iohannis, a fost bătut de Dăncilă.

M.Tucă: Intrebarea legată de alegerile din toamna este cine va fi vinovatul pentru societatea romaneasca?

B.Teodorescu: PSD.(...)

Dupa părerea mea, USR a comis o eroare păstrându-l în functie pe Barna, dupa ce a pierdut la alegerile prezidentiale. USR a făcut o greseala că şi-a sacrificat organizatia şi telul pentru un om. Daca intra in turul 2 si lua bataie in fata lui Iohannis, avea legitimitatea sa continue.

M.Tucă: Legat de guvernul Orban

B.Teodorescu: Clasa politica romaneasca oscileaza intre Orban si Ciolacu. In acest moment avem niste lideri care se pozeaza fericiti fara masca. Domnii care sunt in functii publice trebuie sa inteleaga ca nu sunt egali cu noi. Ei au niste drepturi pe care noi le dam.

M.Tucă: Crezi in alianta intre ALDE, PSD si Pro Romania?

B.Teodorescu: Este o alianta care a mai fost. PRO Romnaia este un partid care genereaza probleme stangii. Lumea nemultumita de PSD nu fuge in dreapta, ci fuge tot in stanga. Aceasta alianta depinde daca PSD va mai vrea să il accepte pe Ponta.

M.Tucă: Va ramane Nicuşor Dan candidatul sustinut şi de PNL la Primarie?

B.Teodorescu: Nu stiu. Daca dreapta a ramas majoritara in Capitala este posibil ca dreapta unita să il facă sa fie castigator al Primariei. Firea s-a indepartat de PSD in pandemie si a actionat pe partea ortodoxa.

Exista niste indici care plaseaza popoarele lumii in functie de niste parametrii. Venind o calamitatea de genul asta cetateanul roman si-a cautat siguranta si s-a adapostit la umbra statului. Cetatenii au avut o singura grija in perioada asta: scapati-ne de COVID.

M.Tucă: 2024 va fi un an incredibil, va fi prima data cand vom avea toate alegerile intr-un an.


Bogdan Teodorescu şi Marius Tucă Show au făcut o amplă amplă analiză a protestelor de amploare din America, dar şi o radiografie a felului în care arată societatea românească şi peisajul politic din ţara noastră după perioada COVID-19.

Un talk show exclusiv pe care nu trebuie să-l rataţi cu analistul şi scriitorul Bogdan Teodorescu, începând cu ora 19.00, într-o emisiune LIVE "Marius Tucă Show", pe mediafax.ro.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici