Cristian Hostiuc: „Dacă terminăm anul cu un deficit de 10%, să fim fericiţi”

Dacă România va termina anul cu un deficit de 10%, ar fi foarte bine, în condiţiile în care Guvernul va avea nevoie, numai în acest an, de 20 mld de euro, a declarat la emisiunea Marius Tucă Show Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar.

193 afișări
Imaginea articolului Cristian Hostiuc: „Dacă terminăm anul cu un deficit de 10%, să fim fericiţi”

Cristian Hostiuc: „Dacă terminăm anul cu un deficit de 10%, să fim fericiţi”

Primele 5 măsuri pe care ar trebui să le ia statul în opinia lui Hostiuc, sunt reeşalonarea, restructurarea şi amânarea creditelor pentru persoane fizice şi companii pentru 10-20 de ani şi dacă e nevoie mai mult, companiile de stat cu lichiditaţi mari să cumpere titluri de stat să susţină piaţa, majorarea plafonului la prima casă de la 60.000 la 100.000 de lei, scoaterea TVA peste plafonul de 100.000 de euro, iar statul să găsească mijloace ca să garatenze plăţile între instituţii, pentru că va apărea neîncrederea.

„Cred ca ce a anunţat Guvernul până acum este doar începutul. Vreau să spun că prima parte ţine de bănci. Vor fi nevoite nu să facă o amânare sau o restructurare pe trei luni, vor fi nevoie, în mod direct sau chiar statul le va oblig,a să reeşaloneze datoriile afectate de criză de 10-20 de ani”, a spus Hostiuc.

„Dacă terminăm anul cu un deficit de 10%, să fim fericiţi. Să se ducă Guvernul la CE, la FMI şi BM să ia bani ca să trecem de asta şi să trecem rapid. Guvernul va avea nevoie, numai în acest an, de 20 de miliarde de euro. Banca Naţională a anunţat, într-o declaraţie fără precedent că va asigura toată lichidatea necesară sistemului bancar”, a adăugat directorl editorial al ZF.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici