„Marius Tucă Show” | Dorin Dumitran, profiler: Dincă este un individ viclean, rudimentar, arogant / Detalii din camera în care a ţinut fetele: Aveau ochii acoperiţi cu scoci, iar televizorul era dat tare | Momentul dificil prin care a trecut ofiţerul în compania suspectului

Ediţie specială „Marius Tucă Show”. Invitat este psihologul criminalist Dorin Dumitran. Colonelul în vârstă de 44 de ani a stat peste 60 de ore de vorbă cu Gheorghe Dincă, principalul suspect în Cazul Caracal.

8923 afișări

 

Redăm principalele idei din emisiune:

Gheorghe Dincă a vrut să se sinucidă în arest. Profilerul Dorin Dumitran: A intrat în refuz de hrană. Nu era autentic

Dorin Dumitran, psiholog criminalist, a declarat la Marius Tucă Show că Gheorghe Dincă a vrut să se sinucidă în mai multe momente, când spunea că „îşi va face de petrecanie”. „Nu era autentic”, a spus Dumitran. Citeşte continuarea...

Ora 20.01 Profilerul Dumitran relatează un moment dificil cu Dincă: Mi s-a gâtuit vocea. I-am chemat pe colegi

Dorin Dumitran a declarat că au fost momente când a cedat, unul dintre acestea fiind atunci când a citit relatarea scrisă de Gheorghe Dincă privind modul în care a chinuit-o pe Luiza. Citeşte continuarea...

Ora 19.10 Despre unicitatea suspectului din Cazul Caracal: Acest Dincă este unic prin ceea ce a făcut. El nu doar a incinerat cadavrele, dar le-a şi pisat şi mestecat. Profilul psihologic: Este un criminal cu sânge rece, care comite fapta în stare crepusculară, care se produce pe fondul îngustării câmpului de conşţiinţă. Apoi se linişteşte. Scopul lui era să ţină victimele cât mai mult în viaţă. Este vorba de sadism. 

Ora 19.02 Dorin Dumitran: Dincă se lăuda că are două tone de haine în casă. Era clientul magazinelor second hand

Ofiţerul psiholog Dorin Dumitran a declarat, la „Marius Tucă Show” că Gheorghe Dincă spunea că are în curtea lui peste două tone de haine, fiind un vechi client al magazinelor de tip second hand. Citeşte continuarea...

Ora 18.46 De ce nu ar fi trebuit să ajungă la presă rechizitoriul, potrivit lui Dumitran: Nu am fost de acord cu publicarea rechizitoriului. Cred că oamenii trebuie să fie feriţi de astfel de detalii înfiorătoare. Nu este în regulă ce se întâmplă. 

Ora 18.44 Profilerul, despre celebrul butoi din curte: Butoiul este, de fapt, un arzător cu tiraj. Nu un butoi în care afumi şunca. Eu aveam deja intima convingere, din tratatele pe care le-am citit, că ceea ce se spunea că se întâmplase acolo se putea întâmpla practic. 

Ora 18.37 Când a cedat prima dată Dincă: Elementul surpriză nu îi place lui Dincă, deoarece asta îl jigneşte. El vrea să fie mereu pregătit. Această vulnerabilitate l-a făcut să facă primele mărturisiri, în foişor, la el în curte, către ofiţerul Daniel Barbu. (...) Dincă este plin de paradoxuri, de contradicţii interne. El funcţionează în ruperi de plan. 

Ora 18.14 Portretul pe care psihologul i l-a făcut iniţial suspectului din Cazul Caracal: Iniţial am refuzat să îl văd pe Dincă deoarece am vrut să văd mai întâi locul faptei. Două chestiuni m-au intrigat: în primul rând aspectul interior al camerei în care au fost ţinute fetele şi apoi acel chepeng care acoperea o fostă groapă de vizitare auto. Era un fel de fosă-cisternă despre care a spus că era un adăpost anti-atomic. Acela era un loc destinat contenţiei victimelor, fapt care nu s-a demonstrat în anchetă. Dincă are 117 kg. Nu ar fi avut loc să stea acolo în caz de ceva.

Camera în care le-a ţinut pe fete avea o sursă de lumină, dar victimele au fost ţinute pe întuneric. Era o condiţie care ducea la creşterea excitaţiei sexuale. Uşa se deschidea în interior, iar în dreapta ei, la o înălţime de 70 de cm, era un cui cu un mănunchi de chei care deschideau uşa. Fetele nu puteau ajunge acolo, deoarece au fost practic priponite. Aveau ochii acoperiţi cu scoci, la fel şi gura, iar televizorul era dat tare când erau lăsate singure. (...) Dincă este un tip care s-au autoizolat progresiv, cu o stimă de sine scăzută, cu o limitare gravă a tot ceea ce ar fi însemnat intruziune în mediul său gospodăresc, un om cu probleme psihice.

Ora 18.02 Colonelul Dumitran, despre cazul la care lucrase înainte de Caracal: Înainte de Cazul Caracal l-am avut pe cel al fetiţei din Baia Mare violată cu sălbăticie de un băiat de 17 ani. Fetiţa a fost violată în fecale, lovită în zona capului. Cam în şase ore „l-am spart” pe agresor, l-am făcut să vorbească şi să mărturisească în detaliu. (...) Între mine şi Dincă a fost o „răsucire” reciprocă. Avem de a face cu individ foarte viclean, foarte rudimentar, foarte arogant. Vârsta lui îi dă un ascendent deosebit. Pe Dincă am reuşit să îl „deschid” în noiembrie.   

Ora 18.02 Dumitran, despre meseria lui: Nu îmi place ideea de „profiler”. Ofiţer psiholog e suficient. 

Ştirea iniţială:

 
Marius Tucă şi Dorin Dumitran vor discuta despre rechizitoriul în dosarul Caracal.
 
Cum a reuşit să-l determine pe Gheorghe Dincă să vorbească?
Care a fost momentul în care a ştiut că o se cedeze?
A făcut presiuni asupra lui?
Cât l-a ajutat expertiza psihiatrică a lui Gheorghe Dincă?
Cât timp i-a luat pentru a creiona profilul lui Gheorghe Dincă?
Cum a reuşit să detecteze manipulările, minciunile de adevăr în dialogul cu Gheorghe Dincă ?
A avut sau nu complici Gheorghe Dincă?
Au mai existat şi alte victime înainte de Luiza şi Alexandra?
 
Sunt doar câteva din întrebările la care va răspunde profilerul Dorin Dumitran, marţi, începând cu ora 18.00, într-o emisiune LIVE „Marius Tucă Show", pe Mediafax.ro. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici