Video „Marius Tucă Show”.Rareş Bogdan: Nu toţi cei care au venit în ţară au avut gânduri oneste

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL şi membru al Parlamentului European, a fost invitat joi la „Marius Tucă Show”. Rareş Bogdan apreciează că PNL a avut un an 2019 "fabulos" şi consideră că situaţia medicală din România este mai bună decât se spera.

2948 afișări

Marius Tucă: În ce măsură haina ta a devenit de om politic sau a ramas de gazetar?

R: Unii spun că mai repede decât se credea. Eu spun ca nu poţi să scoţi jurnalistul din tine. Microbul de gazetar nu îl voi pierde niciodată. Lumea presei e mai puţin plină de jivine decât lumea politica.

T: A fost cineva care te-a convins să intri în politică?

R: În urmă cu un an am hotărât să nu mai intru în politică, să rămân în presă dar soţia mea a avut o rol determinant.

T: Ai avut o traiectorie fulminantă în politică şi în PNL.

R: A fost un moment în tot ce a însemnat performanţa PNL, un rol important l-a avut preşedintele Iohannis şi poate şi eu am avut un rol.

T: Ce se întâmplă cu PNL?

R: PNL după un an fabulos, 2019, după caştigarea alegerilor prezidenţiale, a venit perioada guvernarii, negociind cu 8 grupuri politice am investit un guvern, Au început primele măsuri guvernamentale iar la început de martie pandemia COVID-19 a lovit în plin România. Din punct de vedere al crizei medicale cred ca România s-a descurcat mai bine decât se spera.

T: Când în alte ţări se vorbea de coronavirus şi morţi, preşedintele Iohannis vorbea de alegeri anticipate, acolo cred ca a pierdut mult PNL.

R: Avem un subiect legat de ratele bancare, Polonia o ţară pe care noi am luat-o ca exemplu nu amânat nici măcar cu o luna a ratele.

R: Sunt momente în care te gândeşti la aplicarea legii şi la costurile financiare de aplicarea a acestor legi. PSD joacă din punct de vedere politic distructiv la adresa puterii.

R: Nu avem cifrele din alte ţării dar avem cifre îngrijorătoare. Măsurile luate mai devreme decât alte ţarii nu cred ca au fost facute greşit, aici s-a văzut experienţa unor oameni. Eu nu am vrut să il dau afară pe Arafat şi mă bucur că este acolo.
R: În această perioadă au crescut câteva personalităţi în spaţiul public, era normal să crească cei din prima linie medicală. A crescut Nelu Tataru, Marcel Vela si preşedintele.

T: În ultimul sondaj preşedintele avea 38%, jumătate din cât avea.

R: Preşedintele ne-a spus să respectăm distanţa socială, ne-a dat exemplul persoanal. Acum, la ora asta, este în dialog cu şefii Europei din Consiliul European.

R: Dacă nu există această distanţare socială oare România rămânea doar la 500 de morţi?

R: În Italia majoritatea deceselor au fost în centrele de bătrâni, acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Spania. Noi am avut cazuri doar la un centru de bătrâni.

T: Tu în campania electorală ai batut Europa pentru promovarea preşedintelui

R: Am avut pe cine sa promovez.

T: Cum vezi situaţia Diasporei

R: Eu am vorbit cu aceşti oameni, ei sunt oameni care nu au plecat de placere din Romania si mulţi dintre ei işi doresc sa revină în ţară.

R: Între cei 1 milioane de români care au intrat în ţară, 96% au fost oameni de buna credinţă, cu contracte de muncă suspendate. Ei trebuiau izolaţi sau carantinaţi în funcţie de zona de unde veneau. Nu toţi cei care au venit în ţară au avut gânduri oneste

T: Te mai interesează să candidezi la Primăria Capitalei?

R: Nu sunt interesat de o carieră în administraţie în Primăria Capitalei, nu vreau să candidez. Eu rămân europarlamentar, rămân în zona politică.

R: Alegerile vor fi în 5 decembrie, alegeri generale, iar alegeri locale, încercam, să organizăm la sfârsit de septembrie început de octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici