Prim vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan: Din toamnă mergem cu varianta Ludovic Orban prim-ministru/ Marea acuzaţie a PSD este că fumăm. Da, noi fumăm, nu furăm!

  • Rareş Bogdan a afirmat, miercuri, la emisiunea Marius Tucă Show, că după 6 decembrie, când vor fi alegerile parlamentare, PNL va guverna tot cu Ludovic Orban premier.
  • Prim vicepreşedintele PNL a respins varianta ca el să fie alternativa de prim-ministru la Ludovic Orban.
  • Potrivit lui Bogdan, PNL va merge singur la alegerile din toamnă, încă cu susţinerea lui Nicuşor Dan, candidat independent la Capitală.
3266 afișări

Cele mai importante declaraţii:

Marius Tucă: E greu la putere?

Rareş Bogdan: Foarte greu. Trebuie să livrezi politic, reforme. Să nu faci aceleaşi greşeli pe care le-au făcut ceilalţi. Criza Covid ne-a pus în situatia să încercâm gestionarea unei pandemii şi să trecem România prin ea.

Din punctul meu de vedere, criza medical-sanitara a fost gestionata bine. Au fost câteva pozitionari ale mele dar nu împotriva guvernului. Eu incerc să rămân în legatură directă cu electoratul. Noi nu a livrat înca tot ceea ce am primis. Incerc să le explic oamenilor să aiba puţina răbdare. Când guvernezi cu o forţă sau doua forte politice e altceva. Dar noi guvernam cu 7 forţe politice.

Marius Tucă: Ati vazut ce ordin a dat ministrul Culturii?

Rareş Bogdan: E o situaţie nouă. Poate s-au făcut greşeli. În cazul lui Ionuţ Ştefan trebuie să ne uităm la modul în care el reuşeşte să ţină în mâna un minister foarte important. El reuşeşte să administreze o situaţie dificilă.

Tucă: De domnul Orban ce părere aveţi?

Bogdan: Orban cunoaşte România din multiple zone. A fost peste aşteptările multora. Omul a muncit enorm. 

Tucă: Cu USR cum faceţi?

Bogdan: Vom guverna cu el. Candidatul nostru e Nicuşor Dan. Noi vom guverna patru ani şi jumătate România. Iohannis e într-un parteneriat cu noi. Din toamnă mergem pe varianta Ludovic Orban prim-ministru.

Ciumă roşie rămâne ciumă roşie. Nu se înţelege menirea nici măcar în opoziţie. Eu nu cred că serviciile secrete mai sunt atât de influenţe în România. Actualii şefi de servicii sunt mult mai democraţi, mai apropiaţi de sistemul american.

Tucă: Cum stau televiziunile?

Bogdan: Cred că era nevoie şi o platforma că oamenii să se regăsească undeva. Sincer dacă ar fi fost în televiziune în momentul asta era interesantă poziţionarea. PSD este doar o relicvă a ceea ce a fost.

Tucă: Care sunt atuurile importante ale PNL?

Bogdan: Parteneriatul asumat cu preşedintele Iohannis. Klaus Iohannis e un om care are încrederea românilor la o cota foarte mare.

Asumarea şi banii europenei pe care acum e momentul să îi folosim. Trebuie să avem viziunea să introducem infrastructură mare, în agricultură. Corporaţiile europene îşi regăndesc poziţiile de expansiune. Banii sunt anunţaţi de Comisia Europeană.

Klaus Iohannis se va bate în Consiliul European pentru fondurile europene alocate de Comisia Europeană. Marea acuzaţie a PSD este că fumăm. Noi fumam, nu furăm. Cei din PSD nu au reuşit să îşi refacă imaginea. Am văzut că au tot urlat cu IMM Invest. 2355 de firme au primit banii.

Tucă: Am văzut că preşedintele vorbeşte din nou de ciumă roşie şi de legile justiţiei

Bogdan: Iohannis a reacţionat după dezvăluirile făcute de Tudorel Toader. Judecători ai CCR braţ la braţ cu FLorin Iordache, Nicolicea. Modul în care dezvăluirile făcute de Tudorel Toader ne arată că imediat ce a ajuns la putere Dragnea cu echipa lui nu a urmărit decât să scape de dosare. Sunt lucruri la care se lucrează. Am încredere în domnul Iohannis că face ceea ce trebuie.

Tăriceanu a avut parte de o şansă extraordinară. E cel care a blocat lucrările la Autostrada Transilvania. Are nesimţirea să ne dea lecţii de economie.

Bogdan: (despre Crin Antonescu) E un om pe care îl admir. E cel mai puternic discurc ancorat în istorie. Un om asumat de dreapta. E un om de cuvânt.

Tucă: Stolojan ce mai face?

Bogdan: E o voce importantă pe expertiză economică. A fost europarlamentar. E voce respectată.

Bogdan (despre alegeri): Vor fi sfârşitul lui septembrie. Guvernul va organiza aceste alegeri. Alegerile generale sunt pe 6 decembrie. Să sperăm că nu va veni valul doi de covid. Vom intră în Crăciun cu un guvern nou.

Tucă: Va fi o alianţa cu USR?

Bogdan: Vom merge singuri în alegeri. Vom avea alianţe locale.

Bogdan (relaţia cu UDMR): E ok. Cred că sunt nişte parteneri cu care putem stă de vorba.

Bogdan (despre educaţia sexuală în şcoli) E chestiune care trebuie discutată. Sunt mai conservator. Situaţia în acest caz e nuanţată. Sunt o voce destul de dură. Sunt un adept al politicilor conservatoare.

Bogdan (căsătoria între persoanele de acelaşi sex) Nu. Familia e familie. Copilul trebuie să aibă mama şi tată. Asta e părerea mea. Cred că în România preocupările noastre sunt uşor altfel. Dar n-am nimic cu oamenii ăştia.

 


Rareş Bogdan vorbeşte despre alegerile care urmează, partide câştigătoare şi pierzătoare în urma pandemiei, cum a guvernat PNL în această perioadă, efectele crizelor, pericolul extinderii protestelor din America.

Sunt doar câteva din temele dezbătute, începând cu ora 20.00, la  emisiunea "Marius Tucă Show", transmisă pe mediafax.ro.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici