România sănătoasă versus România educată. Dr. Valeria Herdea, medic pediatru: ”Vorbim despre digitalizare şi focul se face cu lemne”

  • Medicul pediatru Valeria Herdea: ”Copiii sunt cei mai importanţi, au nevoie să înceapă şcoala, să înveţe”
  • Dr. Valeria Herdea, medic pediatru: ”Vorbim despre digitalizare şi focul se face cu lemne. Vorbim despre digitalizare, dar nu avem toalete”
  • Invitata lui Marius Tucă susţine că ”bătălia în această perioadă e să avem copii sănătoşi, protejaţi, dar în acelaşi timp educaţi.”
1116 afișări
Imaginea articolului România sănătoasă versus România educată. Dr. Valeria Herdea, medic pediatru: ”Vorbim despre digitalizare şi focul se face cu lemne”

Medicul pediatru Valeria Herdea vorbeşte, într-o intervenţie pe zoom –  în cadrul emisiunii ,,Marius Tucă Show”– care este, din punct de vedere medical, riscul începerii şcolilor. Aceasta susţine că ,,bătălia în această perioadă este să avem copii sănătoşi, protejaţi, dar în acelaşi timp educaţi.”
 
Dr. V. Herdea: ”Noi vorbim de digitalizare, dar nu avem toalete!”

”Nu avem soluţia ideală, dar putem găsi soluţii. În primul rând când vorbim de personalul didactic al şcolilor, vorbim despre oameni extrem de speriaţi, puşi în faţa unor responsabilităţi pe care nu le-au avut înainte şi în faţa unui stil de predare pentru care s-ar putea să nu fie cu toţii pregătiţi. Copiii sunt de vârste diferite, şcolile, după cum ştiţi, au fost depopulate.

Dacă vă povestesc că la Gheorghieni, undeva, o şcoală este la 55 de km şi copiii sunt luaţi luni şi aduşi vineri este suficient să vă spun cum arată satele depopulate. Noi vorbim de digitalizare, dar nu avem toalete. Vorbim de digitalizare, dar nu au unde să se spele pe mâini. Vorbim despre digitalizare şi focul se face cu lemne.  

E minunat şi sunt prima care să spun că digitalizarea înseamnă viitorul, dar haideţi să încercăm în acest moment, pe pandemie, să evaluăm ce avem în curte, să luăm soluţii şi să facem ceva pentru ca totuşi şcoala să meargă.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici