Victor Ponta, la ”Marius Tucă Show”: Nu există niciun obiectiv în afara alegerilor. Pandemia, zero / Adrian Năstase a fost un premier mai bun decât mine

Victor Ponta, preşedintele PRO România, este invitat în ediţia de miercuri ”Marius Tucă Show”.

1859 afișări
Imaginea articolului Victor Ponta, la ”Marius Tucă Show”: Nu există niciun obiectiv în afara alegerilor. Pandemia, zero / Adrian Năstase a fost un premier mai bun decât mine

ORA 18.00: Victor Ponta, preşedintele Pro România, EXCLUSIV la Marius Tucă Show

Victor Ponta: 15 miliarde a pierdut România în ultima perioadă. Noi ne-am opus învestirii noului Guvern, ne-am opus stării de urgenţă.
 
Marius Tucă: Am auzit multe variante apropo despre despărţirea ta de Crin Antonescu.
 
Victor Ponta: Corect ar fi să venim amândoi. Era foarte clar că România se îndrepta într-o direcţie bună cu Crin Antonescu preşedinte. Această direcţie însemna o independenţă a României. În 2012 l-au suspendat pe Băsescu. Atunci au găsit metoda perfectă. Câţiva oameni din jurul nostru, zi de zi, ne turnau lucruri despre fiecare în parte. La sfârşitul lui 2013, aceşti oameni l-au convins pe Crin că eu nu îl voi susţine la funcţia de preşedinte. Eu n-as fi candidat niciodată pentru funcţia asta. Când s-a dus la PNL l-a schimbat PNL-ul. Dar este culpa comuna.
 
Marius Tucă: Eu cred că a depins numai de voi doi.
 
Victor Ponta: De aia nu dau vina pe nimeni. Unii au învăţat din ce am trecut noi doi. E prima dată de când am intrat în UE cănd am putea sa facem nişte lucruri de politică naţională.
 
Eu cred că Iliescu a fost bun preşedinte în al doilea mandat, nu în primul, pentru că a putut învăţa din primul. Evident că sunt lucruri pe care le-am greşit, dar sunt şi lucruri bune.

Marius Tucă: Ai vorbit vreodată cu Crin de atunci?

Victor Ponta: Da.

Marius Tucă: El ţi-a vorbit vreodată despre ce s-a petrecut în PNL?

Victor Ponta: Nu.
 
Victor Ponta: E mai multa coruptie acum fata de acum 10 ani. Suntem in 2020. Domnul Iohannis e iubit de americani, de europeni. In Romania mai e o singura companie care produce medicamente, Antibiotice Iasi. Statul a ramas actionar majoritar.
 
Am avut o discuţie cu domnul Iohannis cand mi-a fost propus. Si l-am intrebat daca vrea la Interne sau la Finante. Si mi-a zis ca vrea vice prim ministru. Asa a fost discutia.
 
Marius Tucă: Ce facem cu zborurile?
 
Victor Ponta: Hotărârea de Guvern care a fost pe masa Guvernului a fost pe 28 să se suspende zoborurile în Italia, Franţa. N-avem zboruri. Cine dă banii pierduţi în toată perioada asta? Cine îi da? Noi îi dăm. Cine stă în carantină, o sa i se zică peste o lună că nu trebuia să stea
 
Marius Tucă: 80% din populatie sunt dspuşi să renunţe la drepturile pentru siguranţă.
 
Victor Ponta: E o chestiune mai veche in mentalitatea noastra. Avem o capacitate de supravietuire. E o problema ca nimeni nu i-a intrebat "cine ne da banii." Noua cine ne da banii? A fost o chestie putin ciudata.
 
Marius Tucă: Cum îndreptăm toată această stare de psihoză?
 
Victor Ponta: Această stare se potriveşte domnului Iohannis. Astea sunt valorile. Am fost la primărie la Sibiu. Nu era nimeni. Muzeu. Problema e că o ţară nu funcţionează aşa. O ţară nu se poate guverna ca o primărie micuţă într-un orăşel micuţ. Sunt mult prea multe probleme pe care tu trebuie să le tratezi. Noi avem 100 de câini la vreo 3 oi la stână şi ne mirăm că stâna e în faliment. Ciobanul e liniştit că nu mişcă nicio oaie. Zilele trecute a fost votată starea de alertă. E prima dată când la o chestie de acest gen nu vine prim ministrul. L-au trimis pe Raed Arafat.
 
Victor Ponta: În 30 de ani nu a existat să pice un ministru la comisie şi să îl pui din nou ministru. Eu stau în bancă în Parlament lângă cei de la USR. Voi de ce staţi şi nu faceţi nimic?

Marius Tucă: Spune-mi 3 miniştri pe care i-ai demite.

Victor Ponta: Doamna Anisie, pe care nu o cunosc. Mi se pare că în Educţie aveam cea mai mare criză din această vară. Pe domnul de la Mediu l-aş fi dat afară. Eu eram supărat pe Teodorovici că, la un moment dat, Cîţu a zis că a fugit din sală ca să nu îl voteze PSD-ul. Da, l-as demite pe Cîţu.
 
Victor Ponta: Eu cand am vazut cum a facut Orban Guvernul, am zis ca nu ii e frica de nimeni. Sunt singurul prim ministru din istorie care a lucrat cu 2 şefi de stat. Şi cu Basescu şi cu Iohannis. Am avut ocazia sa stau mult cu Emil Constantinescu. Adrian Nastase are un ascendent asupra mea si a fost mai bun decat mine ca prim ministru.

Victor Ponta: Il respect pe domnul Tariceanu. E unul din oamenii eleganti din politica.

Marius Tucă: Despre motiunea de cenzura - crezi ca e cazul sa se impuna?

Victor Ponta: Categoric. M-am uitat la cum actioneaza Orban si Guvernul lui. La el nu conteaza. De ce sa nu il dam jos si sa incercam sa punem niste oameni normali? E disperat acum pentru ca stie ca nu e favoritul lui Klaus Iohannis. Si acum trage in toate partile. Acum incerc sa il conving si pe Marcel Ciolacu. Pe Tariceanu l-am convins

Marius Tucă: Cateva lucruri care te-au scandalizat in legatura cu ce a facut regimul Iohannis.

Victor Ponta: Ma scandalizeaza ca mie, care inteleg politica, îmi e clar: nu exista niciun obiectiv decat chestia cu alegerile. Pandemia 0. Basescu nu era. Nu imi place Basescu. Dar era om. Aici lucrurile sunt clare. Inconstienta economica - Faptul ca nu s-a gandit la efectul peste 3,5,7 luni al distrugerii economice. Si chestia cu sparanghelul m-a scandalizat. Ne va afecta mult timp de acum incolo.

Victor Ponta: Vreau sa se deschida antrenamentele pentru sportivi.

Marius Tucă, despre alegeri locale si parlamentare.

Victor Ponta: Daca le facem cum zice domnul Orban o sa avem 6 luni de campanie electorala. Pentru orice tara 6 luni de campanie electorala e dezastru. Eu le-as face in noiembrie atunci cand vor fi si alegerile din SUA.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Cei doi dezbat cele mai aprinse dileme şi controverse politice ale momentului. Aşadar, cine câştigă şi cine pierde pe scena politică în urma epidemiei, dar şi cât pierde România într-o singură zi din blocarea economiei?

Victor Ponta explică şi ce tip de guvern ar fi soluţia ideală pentru perioada critică pe care o traversează ţara noastră, dar şi de ce este de preferat să fii politician de opoziţie în anul 2021.

Un talk show cu informaţii exclusive pe care nu trebuie să-l rataţi, cu Victor Ponta şi Marius Tucă, începând cu ora 18.00, într-o emisiune LIVE "Marius Tucă Show", pe mediafax.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici