Capitala Indiei este acoperită de smog. Lucrările private în construcţii au fost interzise

Vremea rece a amplificat fenomenul, iar guvernul a interzis lucrările private în construcţii atât în oraş şi în jurul acestuia pentru a încerca să limiteze praful şi emisiile.

157 afișări
Imaginea articolului Capitala Indiei este acoperită de smog. Lucrările private în construcţii au fost interzise

Capitala Indiei este acoperită de smog. Lucrările private în construcţii au fost interzise

Locuitorii din New Delhi şi din suburbiile sale respiră un aer de proastă calitate în fiecare iarnă. Asta deoarece aerul mai rece şi mai greu reţine praful din construcţii, emisiile autovehiculelor şi fumul provenit din arderea miriştilor din statele vecine.

Indicele de calitate a aerului în mai multe părţi ale oraşului a fost luni între 350 şi 400, ceea ce înseamnă „foarte slab", potrivit Consiliului Central de Control al Poluării.

Guvernul a interzis duminică toate lucrările în construcţii în oraş şi în zonele învecinate. De asemenea, autorităţile au pulverizat apă în unele cartiere pentru a încerca să limpezească aerul.

Guvernul a anunţat săptămâna trecută că va interzice autoturismele diesel în capitală. Din 2027 pe străzi vor fi acceptate doar taxiurile cu trei roţi alimentate cu gaz natural sau electricitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
poluare,
new delhi,
smog

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici