Cod portocaliu de inundaţii pe râuri mici din judeţul Bihor; cod galben pentru 3 judeţe

Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii pe unele râuri mici din judeţul Bihor, valabilă până joi seara. De asemenea, râuri din trei judeţe se află sub cod galben de inundaţii.

63 afișări
Imaginea articolului Cod portocaliu de inundaţii pe râuri mici din judeţul Bihor; cod galben pentru 3 judeţe

Cod portocaliu de inundaţii pe râuri mici din judeţul Bihor; cod galben pentru 3 judeţe

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crişul Pietros – bazin superior amonte S.H. Pietroasa, judeţul Bihor, arată hidrologii.

Inundaţii se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Boga.

Avertizarea cod portocaliu este valabilă până joi la ora 20.00.

De asemenea, hidrologii au emis avertizări cod cod galben de inundaţii pentru rîuri din judeţele Alba, Hunedoara şi Bihor, în vigoare până joi la ora 22.00, respectiv 23.00.

Astfel, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Arieş – bazin superior, judeţul Alba, Crişul Alb – bazin superior, judeţul Hunedoara, şi pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crişul Negru – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Şuştiu amonte confluenţă Valea Roşie, judeţul Bihor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici