Condiţii de schiat în Munţii Făgăraş, cu zăpadă groasă. Există şi câteva posibile neplăceri

Un strat consistent de zăpadă s-a aşternut în partea superioară a Masivului Făgăraş. Temperaturile sunt foarte scăzute, este umezeală şi vânt.

511 afișări
Imaginea articolului Condiţii de schiat în Munţii Făgăraş, cu zăpadă groasă. Există şi câteva posibile neplăceri

Condiţiile de schi în Munţii Făgăraş

Pentru o drumeţie în siguranţă, salvamontiştii din Argeş recomandă purtarea unor bocanci care să ofere aderenţă, protecţie la glezne şi confort termic.

„În acelaşi timp purtaţi haine adecvate pentru sezonul de iarnă, care să vă protejeze atât de frig cât şi de precipitaţii sau vânt, colţari, lanternă frontală cu baterii de rezervă, beţe de trekking. Aveţi în permanenţă un telefon încărcat pentru a putea cere sprijinul salvatorilor montani. Având în vedere temperaturile atât de scăzute, luaţi în rucsac o căciulă şi o pereche de mânuşi, un tricou de schimb, dar şi ochelari de soare/schi cu factor de protecţie UV pentru a vă proteja ochii. Aveţi în vedere că la munte vremea este schimbătoare, condiţiile meteo se pot modifica radical într-un interval foarte scurt de timp, iar pe măsură ce urcaţi la altitudine temperatura scade considerabil”, spun salvamontiştii.

Aceştia recomandă planificarea drumeţiei în aşa fel încât să există o marjă faţă de timpul normal de parcurgere, ţinând cont de faptul că perioada de lumină s-a redus considerabil şi deplasarea în condiţii de vreme rece este mult mai greoaie.

Salvamont Argeş: „Pe munte, în condiţii de zăpadă şi frig, hidratarea este foarte importantă, deci vă recomandăm să luaţi la dumneavoastră lichide, de preferat calde, pe care le puteţi transporta în termos, nu recomnadăm băuturile carbogazoase sau alcoolice”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici