METEO. Weekend-ul vine cu ploi. ANM a emis Cod galben şi informare meteorologică de instabilitate atmosferică

  • Meteorologii au instituit cod galben de instabilitate atmosferică în peste jumătate de ţară, valabil sâmbătă şi duminică.
  • O altă avertizare de precipitaţii vizează întreaga ţară şi este valabilă de vineri până duminică.
8586 afișări
Imaginea articolului METEO.  Weekend-ul vine cu ploi. ANM a emis Cod galben şi informare meteorologică de instabilitate atmosferică

METEO. Weekend-ul vine cu ploi. ANM a emis Cod galben şi informare meteorologică de instabilitate atmosferică în weekend

Informarea meteorologică vizează toată ţara şi este valabilă până duminică, la ora 23.00. Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala vineri îndeosebi în sud-estul, centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zona de munte.

Sâmbătă instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile sud-estice, unde fenomenele asociate vor fi mai puţin intense şi se vor semnala pe arii restrânse, iar duminică fenomenele asociate instabilităţii atmosferice se vor produce cu precădere în centrul, nordul şi nord-estul teritoriului.

În intervalul menţionat, cantităţile de apă vor depăşi, pe perioade scurte sau prin acumulare, 20...50 l/mp.

În vestul şi nord-vestul ţării, în aceste zile, vremea se va menţine răcoroasă, chiar rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 18...20 de grade. În restul teritoriului va fi normală termic, chiar uşor mai caldă în sud-est.

Meteorologii au emis şi cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi abundente valabil de sâmbătă, la ora 15:00, până duminică, la ora 23:00. Avertizarea vizează peste jumătate din ţară, în special judeţele din sud-vestul, nord-estul şi centrul ţării.

În intervalul menţionat, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină în Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei, Maramureş, Transilvania, la munte şi local în Moldova.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25...55 l/mp, îndeosebi în zonele de deal şi de munte, precizează Administraţia Naţională de Meteorologie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici