Meteo. Vreme ploioasă în România: ANM a emis Cod portocaliu în 9 judeţe şi Cod galben în mai bine de jumătate din ţară

  • ANM a actualizat, duminică, avertizarea de ploi torenţiale
  • 9 judeţe se află sub Cod portocaliu
  • ANM a emis, duminică, o atenţionare Cod galben
  • Avertizările sunt în vigoare până la ora 18.00
44630 afișări
Imaginea articolului Meteo. Vreme ploioasă în România: ANM a emis Cod portocaliu în 9 judeţe şi Cod galben în mai bine de jumătate din ţară

Mediafax FOTO

UPDATE - METEO. COD PORTOCALIU ÎN 9 JUDEŢE 

Potrivit ANM, instabilitatea atmosferică, intensificările vântului se vor manifesta în Transilvania, Moldova, nordul Munteniei şi al Olteniei.

Aici vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze de peste 65 - 75 km/h, vijelii şi grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 25 - 30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Codul portocaliu se manifestă în judeţele Covasna, Harghita, Braşov, precum şi în zona de munte a judeţelor Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş.

Codul portocaliu este în vigoare până la ora 18.00.

CITEŞTE AICI: METEO, 12 iulie. Vremea în Capitală. Temperaturi de 34 de grade în timpul zilei, iar seara ploi torenţiale

METEO. VREMEA ÎN ŢARĂ: COD GALBEN DE PLOI

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o atenţionare cod galben de ploi torenţiale, cu descărcări electrice, care se vor manifesta în mai bine de jumătate din ţară.

Potrivit ANM, în Maramureş, Crişana, Banat, Transilvania şi nordul Moldovei, precum şi în zonele de deal şi de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze de peste 65 - 75 km/h, vijelii şi grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 25 - 30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se manifestă în nord-vestul teritoriului încă din a doua parte a zilei de sâmbătă.

Cu toate acestea, în zonele de câmpie disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unităţi.

Potrivit ANM, în cursul zilei de duminică, în regiunile vestice, nordice şi centrale vremea se va răci semnificativ, dar în cele sud-estice disconfortul termic se va menţine accentuat, iar la amiază indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unităţi.

Avertizarea este valabilă până la ora 18.00.

CITEŞTE AICI: METEO: Vremea în ţară, în plin sezon estival. Estimările ANM pentru următoarele 4 săptămâni

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici