Prognoza meteo. Vremea se schimbă radical. Temperaturile scad cu 25 de grade şi vin ninsori în mare parte din ţară

  • Sâmbătă încă ai parte de vreme bună şi frumoasă, cu 24 de grade în termometre, potrivit prognozei meteo.
  • De dumincă vremea se răceşte radical şi vin ninsorile.
  • Dacă totuşi trebuie să ieşi din casă, trebuie să dai zăpada de pe maşină.
44000 afișări
Imaginea articolului Prognoza meteo. Vremea se schimbă radical. Temperaturile scad cu 25 de grade şi vin ninsori în mare parte din ţară

Foto: Profimedia

Sâmbătă, ai parte de vreme frumoasă în cea mai mare parte a ţării, dar nu te lăsa păcălit de vremea bună ca să ieşi din casă.  Doar prin nordul ţării norii sunt mai mulţi şi spre seară vor fi averse cu descărcări electrice şi vânt mai intens, iar temperaturile vor scădea. Maximele însă vor fi cuprinse între 9 grade în nordul Moldovei şi 24 de grade în sudul Munteniei. Seara şi în centru şi est apar ploi, iar apoi în Maramureş, estul şi nordul Transilvaniei şi vestul Moldovei aceste se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Doar în Orientali va ninge şi se va depune strat de zăpadă.

Duminică, deşi e weekend, chiar nu ai motive să ieşi din casă. Vremea o să fie urâtă şi rece. Dacă eşti în nord, nord-est şi centru, ziua ai parte de ploi, lapoviţă şi ninsoare. În restul zonelor o să plouă, dar seara şi noaptea ploile se transformă în lapoviţă şi ninsoare.

Aşasar, aşteptă-te să vezi zăpadă când te trezeşti. La munte va ninge, viscolit pe creste, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. 

Vântul va sufla tare prin vest, sud-vest şi sud-estice, aşa că e posibil să îl auzi din casă. Maximele pornesc de la 1 grad în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi se opresc la 14 grade în vestul Olteniei.

Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare. Zonele unde încep ninsorile

Săptămâna începe tot cu vreme rece, aşa că e mai bine că nu ieşi din casă. În jumătatea sudică şi la munte ninge şi se va depune strat de zăpadă, iar în Dobrogea şi prin Muntenia, vor fi precipitaţii mixte.

În restul ţării doar doi, trei fulgi de zăpadă, mai ales ziua.

Vântul continuă să sufle cu putere la munte şi în Muntenia unde va viscoli ninsoarea. În aceste condiţii maximele vor fi cuprinse între -1 şi 6 grade.

Prognoza meteo pentru weekend, în Bucureşti

Dacă stai în Capitală, sâmbătă ai parte de 23 de grade şi ceva soare, dar asta nu înseamnă că trebuie să iei parcurile la pas.

Duminică vremea se răceşte şi nu vor fi mai mult de 8...9 grade. Spre seară şi noaptea o să şi înceapă să ningă, aşa că e posibil să dai puţină zăpadă de pe maşină luni dimineaţă.

 Dacă ieşi luni din casă să ştii ca o să fie frig, 2 grade, vântul o să bată tare şi o să ningă aproape toată ziua. Aşteaptă-te la 5-10 cm de zăpadă la finalul zilei.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici