Record în SUA din cauza unui val de frig: a fost înregistrat cel mai rece vânt din istorie

Cel mai rece vânt înregistrat vreodată în SUA continentală a produs o temperatură resimţită de corpul omului de minus 77 grade Celsius, spun meteorologii.

2172 afișări
Imaginea articolului Record în SUA din cauza unui val de frig: a fost înregistrat cel mai rece vânt din istorie

Record în SUA din cauza unui val de frig: a fost înregistrat cel mai rece vânt din istorie

Meteorologii spun că în SUA continentală s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură resimiţită de corpul omului, provocată de vânt, din toate timpurile. Recordul a fost depăşit în timpul unui val de frig arctic care a afectat o mare parte din America de Nord.

Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS) a precizat că rafalele de gheaţă de pe Muntele Washington din New Hampshire au produs vineri o răcire a vântului de -77C, potrivit BBC.

Autorităţile au avertizat că degerăturile pot apărea în mai puţin de 10 minute. Locuitorii din Manitoba până în Maine sunt îndemnaţi să îşi limiteze timpul petrecut în aer liber până sâmbătă, în timpul valului de frig care apare „o dată la o generaţie".

Efectul combinat al vântului şi al frigului ar putea să aducă unele dintre cele mai scăzute temperaturi în statul Maine, în Quebec şi în unele părţi din estul Canadei.

Companiile de electricitate se aşteaptă la niveluri istorice de consum de energie până sâmbătă dimineaţa, în perioada cea mai rece. Boston se află sub incidenţa unei avertizări de frig. Şcolile publice au fost închise în oraş, dar şi în Worcester şi în Buffalo. Oraşul New York, care ar putea avea temperaturi de până la -23C a decretat o situaţie de urgenţă care permite, printre altele, persoanelor fără adăpost să meargă în orice adăpost pentru a căuta căldură.

Nici statele din vestul mijlociu Michigan, Wisconsin, Indiana, Illinois şi Ohio nu au fost ocolite de temperaturile scăzute. Avertizări de vreme deosebit de rece şi vânt puternic sunt şi în Canada.

Scăderea temperaturilor este provoocată de un puternic front arctic care se întinde din provinciile maritime canadiene până în centrul SUA.

Cel puţin 11 persoane au murit în această săptămână din cauza intemperiilor din sudul SUA. Au fost opt decese în Texas, două în Oklahoma şi unul în Arkansas. Peste 250.000 de persoane nu au curent electric în Texas, Arkansas, Mississippi, Tennessee şi New York, potrivit poweroutage.us.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
frig,
vânt

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici