7 persoane, în frunte cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, au tăiat panglica unui centru de recuperare pentru copii cu dizabilităţi

  • Dintre cei 79.000 de copii cu dizabilităţi existenţi în România, 650 se află în judeţul Tulcea.
  • Singurul centru de recuperare din zonă al celor mici are o capacitate redusă, de 80 de locuri.
  • Oficialităţile locale şi centrale au dat în funcţiune un centru amplasat pe o ambarcaţiune plutitoare.
2320 afișări
Imaginea articolului 7 persoane, în frunte cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, au tăiat panglica unui centru de recuperare pentru copii cu dizabilităţi

Sursafoto: Facebook Raluca Turcan

Raluca Turcan, ministrul Muncii şi recent realeasă la conducerea filiale PNL Sibiu, a participat, ieri, la tăierea panglicii cu ocazia inaugurării unui centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi din localităţile izolate din Delta Dunării.

Ministrul a fost flancată de câte 3 bărbaţi, printre care s-a aflat primarul localităţii Mahmudia, dar şi conducerea Consiliului Judeţean Tulcea. 

”În România avem aproape 79.000 de copii cu dizabilităţi, iar peste 650 sunt în judeţul Tulcea, unde există un singur centru de recuperare destinat celor mici, cu o capacitate de 80 de locuri.

Pentru aproximativ 100 de copii cu probleme medicale din Deltă, care nu aveau acces la servicii de recuperare, centrul amplasat pe o ambarcaţiune dotată cu cabinete medicale şi săli pentru diferite terapii va ancora în fiecare zi în localităţile lor de domiciliu.

Impactul acestui demers care începe astăzi în comunităţile izolate din Delta Dunării va fi imens, pentru că dincolo de numărul efectiv de copii care vor urca pe centrul plutitor pentru evaluare, recuperare medicală, consiliere psihologică, kinetoterapie ori logopedie, vorbim de membrii familiilor lor, care nu aveau nicio soluţie pentru copiii în suferinţă”; a scris ministrul pe Facebook, unde a postat şi fotografia de la tăierea panglicii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici