A doua rundă de consultări luni la Cotroceni pe tema ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană

Premierul Dacian Cioloş, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi liderii partidelor politice sunt invitaţi luni la Palatul Cotroceni pentru a doua rundă de consultări pe tema ieşirii Marii Britanii din Uniune, urmând ca preşedintele să propună înfiinţarea unui grup de lucru.

828 afișări
Imaginea articolului A doua rundă de consultări luni la Cotroceni pe tema ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană

A doua rundă de consultări luni la Cotroceni pe tema ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a invitat luni, 4 iulie a.c., începând cu ora 17:00, la Palatul Cotroceni, pe Prim-ministrul Dacian Cioloş, pe Guvernatorul Băncii Naţionale Române, Mugur Isărescu, şi pe liderii partidelor parlamentare pentru a doua rundă de consultări pe tema situaţiei create în urma referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii", a anunţat Preşedinţia.

Potrivit sursei citate, preşedinele va propune înfiinţarea unui grup de lucru, care să evalueze impactul deciziei Marii Britanii asupra ţării noastre, să identifice măsurile care se impun în acest context şi oportunităţile care pot apărea pentru România în situaţia creată.

De asemenea, Iohannis va informa participanţii la consultări cu privire la concluziile Consiliului European, care a avut loc la Bruxelles în perioada 28-29 iunie.

Noua strategie de ţară a României va ţine cont de contextul european, a precizat şeful statului.

"Acum este momentul să ne concentrăm şi pe ceea ce urmează, dar şi pe ceea ce urmează în România şi am spus că este nevoie de un nou proiect de ţară postaderare. Nu s-a realizat în preajma anului 2007, nu s-a realizat nici mai târziu. Sigur, acum ne pregătim să serbăm 10 ani de la aderare şi iată că abia acum începem să ne punem problema - şi e bine că ne-o punem şi acum - de elaborare a unei strategii postaderare", a subliniat Klaus Iohannis după summitul de la Bruxelles.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici