A început primul referendum organizat în România pentru demiterea unui primar

Primul referendum organizat în România pentru demiterea unui primar are loc duminică în comuna Dumbrăviţa din judeţul Braşov.

13918 afișări
Imaginea articolului A început primul referendum organizat în România pentru demiterea unui primar

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că, începând cu ora 7:00, cele trei birouri electorale ale secţiilor de votare din comuna Dumbrăviţa, judeţul Braşov, au fost deschise pentru desfăşurarea referendumului local în vederea consultării cetăţenilor cu privire la demiterea primarului comunei.

Alegătorii îşi pot exercita dreptul de vot între orele 07:00 – 23:00.

Demersul a fost iniţiat de reprezentanţii opoziţiei. Conform legii, validarea referendumului se face doar dacă la urne se prezintă cel puţin 30% dintre locuitorii cu drept de vot. În comuna Dumbrăviţa sunt aproximativ 4.000 de persoane cu drept de vot.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici