Şedinţa de Guvern. Actele care s-au aflat pe masa miniştrilor. Vicepremierul Barna şi demnitarii USR PLUS participă la reuniune

  • La Palatul Victoria are loc prima şedinţă după demiterea fulger a lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii
  • USR PLUS a făcut un pas în spate şi a decis, în ultimul moment, să participe la şedinţă
  • SURSE: Dan Barna i-a transmis premierului Cîţu în sedinta de guvern că nu mai are susţinerea USR PLUS
  • Florin Cîţu asigură şi interimatul la Ministerul Sănătăţii, după refuzul lui Dan Barna de a-l prelua
1710 afișări
Imaginea articolului Şedinţa de Guvern. Actele care s-au aflat pe masa miniştrilor. Vicepremierul Barna şi demnitarii USR PLUS participă la reuniune

A început şedinţa de Guvern: Actele care sunt pe masa miniştrilor

UPDATE: Premierul Cîţu a susţinut declaraţii de presă la finalul reuniunii Guvernului de joi, 15 aprilie

În prima şedinţă de după demiterea ministrului Sănătăţii, USR PLUS a decis să participe cu miniştrii săi: Vicepremierul Dan Barna şi miniştrii Justiţiei - Stelian Ion, Economiei -Claudiu Năsui, Investiţiilor Europene - Cristian Ghinea, Transporturilor - Cătălin Drulă.

Miniştrii USR PLUS participă la şedinţă după ce s-au sfătuit cu vicepremierul Dan Barna dacă merg la reuniune, în contextul disensiunilor privind demiterea ministrului alianţei, Dan Voiculescu. 

Potrivit unor surse guvernamentale, Dan Barna i-a transmis premierului Cîţu că nu mai are susţinerea USR-PLUS, decizia de ieri a alianţei. 

Premierul Florin Cîţu a anunţat care sunt actele ce trebuie aprobate în şedinţa de Guvern de joi, între ele fiind un memorandum prin care Ministerul Sănătăţii încheie o nouă comandă pentru achiziţionarea a 4.260.269 de doze opţionale de vaccin împotriva COVID- 19 produs de compania BioNTech/Pfizer.

Premierul Cîţu a anunţat că în şedinţa de guvern de joi va fi aprobată hotărâre de guvern privind alocaţiile de hrană pentru pacienţii din spitale cu indicele preţurilor de consum la mărfuri alimentare în perioada 2018-2020, de 109,72%.

„Am reglementat modalitatea de majorare a alocaţiilor de hrană la solicitarea conducătorului unităţii sanitare, cu avizul consiliului de administraţie, în condiţiile identificării altor surse de finanţare decât sumele provenite din contractele încheiate cu casele de asigurări de sănătate şi de la bugetul de stat”, spune premierul, pe Facebook.

De asemenea, va fi aprobată Ordonanţă de Urgenţă care prevede că personalul medico-sanitar care activează în centrele de vaccinare să poată încheia contracte de prestări servicii că persoane fizice.

„Aceste acte vor fi considerate vechime în muncă şi stagii de cotizare. Clarificăm situaţia statutului rezidenţilor care lucrează în aceste centre de vaccinare”, a mai scris Cîţu.

Pe masa miniştrilor este şi un memorandum prin care Ministerul Sănătăţii încheie o nouă comandă pentru achiziţionarea a 4.260.269 de doze opţionale de vaccin împotriva COVID- 19 produs de compania BioNTech / Pfizer şi o Hotărâre de Guvern, de ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, prin care se acordă, din rezerva Ministerului Sănătăţii, 132.000 de doze vaccin împotriva COVID 19, din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania AstraZeneca.

Se mai aprobă Ordonanţă de Urgenţă pentru programul de restructurare al CEO, proiectul de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G, precum şi memorandumul cu tema: „Stabilirea principiilor care vor sta la baza reanalizării şi elaborării cadrul legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice
”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
guvern,
ministru,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici