A murit Constantin Simirad, fost primar al Iaşiului

Constantin Simirad, unul dintre cei mai longevivi primari ai Iaşiului, a murit luni, în urma complicaţiilor COVID-19.

4394 afișări
Imaginea articolului A murit Constantin Simirad, fost primar al Iaşiului

A murit Constantin Simirad, fostul primar al Iaşului

Acesta se afla de mai multe zile internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, la secţia ATI COVID, iar ieri a fost transferat la Spitalul Parhon, unde a murit.

„Vremuri dificile şi lume nervoasă”, scria în ultimul său mesaj, publicat anul trecut, în timpul pandemiei (mai 2020), pe Facebook.

„Unde sunt oare cei care m-au însoţit, total dezinteresati, intr-o aventură in care ne-am antrenat la un drum al cărui destinaţie era neclară. (...) Cu dragoste şi mare simpatie pentru neamul meu care m-a copleşit cu enormă bunăvoinţă. Îi mulţumesc şi îl indrăgesc nespus!”, transmitea politicianul, care în trecut a fondat Partidul Moldovenilor, absorbit prin fuziune de către PSD.  

Constantin Simirad avea 79 de ani. El a fost primar al Iaşiului în perioada 1992-2003, fiind numit apoi ambasador al României în Cuba, timp de trei ani, până în 2006.

În anul 1992 a fost ales ca primar al municipiului Iaşi, candidând pe listele Convenţiei Democrate Române (CDR). A înfiinţat şi a devenit liderul Partidului Moldovenilor, pe listele căruia a fost reales ca primar la alegerile locale din 2000.

În anul 2002, în urma fuziunii dintre Partidul Moldovenilor şi Partidului Social Democrat (PSD), devine vicepreşedinte al PSD

În 2008, Simirad a candidat la şefia Consiliului Judeţean, funcţie câştigată pe listele PSD. 
 
A fost exclus din PSD în septembrie 2009, după ce a declarat că-l va susţine în campania pentru alegerile prezidenţiale pe preşedintele Traian Băsescu şi s-a alăturat lui Gheorghe Flutur, lider PDL, pentru a se ocupa de campania electorală din Moldova.
 
În martie 2013, UNPR a anunţat că Simirad va candida pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, sub sigla Uniunii, în tandem cu Tudor Ciuhodaru, care a candidat pentru primăria municipiului Iaşi.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici