Academia Oamenilor de Ştiinţă, protest faţă de calomnierea şi discriminarea instituţiei

Academia Oamenilor de Ştiinţă (AOSR) protestează faţă de calomnierea şi discriminarea instituţiei şi transmite, pentru că toate acestea se fac în numele unor instituţii politice.

906 afișări
Imaginea articolului Academia Oamenilor de Ştiinţă, protest faţă de calomnierea şi discriminarea instituţiei

Sursa foto: Facebook / Academia Oamenilor de Ştiinţă

Cei de la AOSR spun că iniţiativa de desfiinţare a instituţiei exprimă un proiect pur politic, care „uzează de argumente străine adevărului şi domeniului cercetării ştiinţifice”, întemeiat doar pe judecăţi de „valoare” nule şi neavenite, vehiculate insistent în mediul public, „într-un fel de rechizitoriu colectiv, susţinut prin definiţii calomnioase”.

În plus, cei de la AOSR mai spun că, prin statut, instituţia este apolitică, neavând legătură cu niciun partid din România.

„Opţiunile politice ale unora dintre puţinii membrii AOSR care activează în diverse partide din România, şi nu într-unul singur – un drept garantat prin Constituţie – nu angajează instituţia. Prin urmare, AOSR nu este o <uzină de sinecuri> a unui anumit partid politic, aşa cum calomnios se afirmă în argumentarea politică a iniţiativei de desfiinţare. Domnii Ion Iliescu şi Teodor Meleşcanu nu au fost membri fondatori ai AOSR, nu au participat la nicio manifestare a Academiei noastre şi nu au primit nicio indemnizaţie de membru, nefiind, practic, legaţi de această Academie. Doamna profesor Ecaterina Andronescu este membru al Academiei noastre datorită activităţii sale ştiinţifice de excepţie (peste 300 de lucrări publicate în reviste internaţionale cu factor de impact şi peste 4900 de citări în baza internaţională Google Academic)”, arată AOSR într-un comunicat de presă transmis joi.

Academia Oamenilor de Ştiinţă din România îşi exprimă indignarea şi revolta faţă de modul „tendenţios, în esenţă calomnios şi denigrator”, în care este abordată instituţia şi protestează împotriva tratamentului discriminatoriu, despre care spune că este construit pe argumente false, care încalcă şi sfidează orice reguli ale corectitudinii politice.

USR PLUS a anunţat, miercuri, că doi parlamentari ai formaţiunii au depus o nouă iniţativă de desfiinţare a Academiei Oamenilor de Ştiinţă, „una dintre uzinele de sinecuri de lux ale PSD”, iar patrimoniul se transferă Academiei Române. Conform iniţiativei legislative, patrimoniul AOSR, reprezentând drepturile, obligaţiile, contractele, acordurile şi litigiile instituţiei, bunurile mobile, inclusiv arhiva, precum şi bunurile aflate în administrarea sau, după caz, în proprietatea acestuia, se transferă către Academia Română.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici