ACL: Iniţiativa privind fiţuicile cu Iohannis aparţine liderului PC Sector 4. Am sesizat organele abilitate

ACL anunţă că a sesizat organele statului în cazul fiţuicilor distribuite în Sectorul 6 şi care anunţau, în mod fals, participarea lui Klaus Iohannis, sâmbătă, la redeschiderea Parcului Drumul Taberei, iniţiativa anunţului fals aparţinând, potrivit ACL, liderului PC Sector 4, Ştefan Florescu.

278 afișări
Imaginea articolului ACL: Iniţiativa privind fiţuicile cu Iohannis aparţine liderului PC Sector 4. Am sesizat organele abilitate

ACL: Iniţiativa privind fiţuicile cu Iohannis aparţine liderului PC Sector 4; am sesizat organele (Imagine: Tiberiu Bujdei/Mediafax Foto)

"Disperarea că Victor Ponta este pe cale să piardă alegerile prezidenţiale îi determină pe cei de la PSD şi partidele satelit să recurgă la noi metode josnice de a induce în eroare cetăţenii. După folosirea imaginii Părintelui Arsenie Boca ca agent electoral, propaganda lui Victor Ponta a născocit un pliant mincinos din care reiese că prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, împreună cu primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, vor inaugura Parcul Drumul Taberei, sâmbătă, 1 noiembrie. Ca minciuna să fie şi mai grosolană, pe pliant se menţionează că participanţii vor primi diferite obiecte cadou", se arată într-un comunicat ACL remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

ACL precizează că, în mod evident, niciuna dintre aceste informaţii nu este adevărată.

"Klaus Iohannis şi Rareş Mănescu nu vor participa mâine la o acţiune de acest gen. Din informaţiile noastre, iniţiativa acestei acţiuni îi aparţine liderului PC sector 4, Ştefan Florescu, iar modalitatea în care s-au distribuit aceste materiale de propagandă este inadmisibilă. Minori, elevi de 16 şi 17 ani ai Colegiul Tehnic De Poştă şi Telecomunicaţii "Gh. Airinei" din Bucureşti au fost trimişi de către profesorul lor, Constantin Oprea, membru PC sector 6 şi un apropiat al lui Ştefan Florescu, să împânzească sectorul cu aceste pliante", se arată în comunicat.

Alianţa Creştin Liberală anunţă că a sesizat organele abilitate, în prezent efectuându-se cercetări pentru stabilirea măsurilor care se impun.

"Alianţa Creştin-Liberală condamnă politica ordinară prin care PSD vrea să prejudicieze imaginea candidatului nostru, păcălindu-i pe oameni. Lucrurile nu pot rămâne nepedepsite, nu putem permite PSD să-şi bată joc de electorat, falsificând inclusiv semnătura unui oficial. Pliantele fac uz, în mod abuziv şi ilegal, de ştampila instituţiei şi de semnătura primarului pentru a crea o aparenţă de veridicitate. Facem un apel la cetăţenii Sectorului 6 să nu cadă pradă capcanei întinse de PSD. Suntem convinşi că electoratul îl va sancţiona drastic pe Victor Pont, prin vot, pentru toate aceste încercări josnice de dezinformare", precizează ACL.

Fiţuici cu imaginea lui Klaus Iohannis şi a primarului sectorului 6, Rareş Mănescu, au fost distribuite vineri în sector anunţând redeschiderea oficială a Parcului Drumul Taberei, sâmbătă, şi cadouri pentru participanţi, Primăria Sectorului 6 (PS6) dezminţind informaţia.

"Primăria Sectorului 6 dezminte informaţia apărută pe fiţuicile distribuite astăzi (vineri - n.r.) în sector, care anunţă deschiderea oficială a Parcului Drumul Taberei în data de 1 noiembrie", se arată într-un comunicat al instituţiei.

"Vă invităm sâmbătă, 1 noiembrie 2014, orele 10.00, să inaugurăm împreună Parcul Drumul Taberei, alături de viitorul preşedinte al României, Klaus Iohannis! Fiecare participant va primi cadou o geacă, o şapcă şi o eşarfă din partea organizatorilor", se spune în mesaj.

Primăria precizează că în pliant apar "în mod abuziv şi ilegal", ştampila instituţiei şi semnătura primarului acestui sector, "pentru a crea o aparenţă de veridicitate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici