Acordul PSD-UNPR prevede colaborare doar la alegerile locale - PROTOCOL

Acordul între PSD şi UNPR a cărui semnare a fost amânată miercuri dimineaţa conţine prevederi legate de colaborarea între cele două partide doar la alegerile locale, însă, potrivit unor surse, UNPR a cerut şi locuri eligibile pe liste comune, la alegerile parlamentare.

854 afișări
Imaginea articolului Acordul PSD-UNPR prevede colaborare doar la alegerile locale - PROTOCOL

Acordul PSD-UNPR prevede colaborare doar la alegerile locale - PROTOCOL (Imagine: Liviu Chirica/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit documentului, conducerea celor două formaţiuni vor lasa la latitudinea organizaţiilor din teritoriu decizia de a face sau nu alianţe. De asemenea, UNPR se obligă să nu îşi dea votul pentru o eventuală prevedere care ar modifica Legea alegerilor locale, în sensul revenirii la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

FOTO PROTOCOL

Acest protocol ar fi trebuit semnat, miercuri, de către PSD şi UNPR, dar evenimentul s-a amânat. Surse din PSD susţin că, în afara protocolului, liderii celor două partide ar fi dorit să bată în cuie un număr de locuri eligibile pe care UNPR le-ar fi primit pe listele PSD, la alegerile parlamentare.

Potrivit surselor citate, cei de la UNPR ar fi dorit 35 de locuri eligibile, însă social-democraţii nu au fost de acord.

De altfel, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri dimineaţă că protocolul pe care PSD îl va semna cu UNPR are prevederi doar pentru alegerile locale. Ulterior, în vederea alegerilor parlamentare, PSD şi UNPR vor semna un nou protocol.

”Discuţiile au fost foarte clare: este vorba despre un protocol pentru alegerile locale. În schimb, tot în acest protocol, stabilim că, imediat după alegerile locale, în funcţie de o analiză pe care o facem împreună vom redacta un protocol cu toate detaliile. Nu are rost să le faci de acum”, a declarat Liviu Dragnea.

El a adăugat că "textul protocolului nu se poate schimba, pentru că noi l-am aprobat în Comitetul Executiv de la Sinaia".

"Am avut o discuţie cu grupul senatorial PSD. Au vrut să afle de la mine de ce s-a amânat semnarea protocolului, să le spun că nu este trecut în protocol nicio prevedere referitoare la vreun număr de locuri pentru alegerile parlamentare" a explicat liderul PSD.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici