Acţiune de mobilizare pentru aderarea României la Schengen, în faţa sediului Consiliului UE

Zeci de reprezentanţi ai PES activists România s-au mobilizat miercuri, în faţa sediului Consiliului UE, pentru a transmite mesajele lor de susţinere pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

982 afișări
Imaginea articolului Acţiune de mobilizare pentru aderarea României la Schengen, în faţa sediului Consiliului UE

Acţiune de mobilizare pentru aderarea României la Schengen, în faţa sediului Consiliului UE

Acţiunea organizată de militanţii pro-europeni ai Partidului Social Democrat a avut ca menire să arate, încă o dată, susţinerea românilor pentru acest obiectiv important pentru România, mai ales că miercuri, subiectul a fost discutat de către ambasadorii statelor membre în şedinţa pregătitoare a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne ce va avea loc joi, potrivit unui comunicat de presă.

„Partidul Social Democrat şi militanţii PES activists România au susţinut mereu dreptul ţării noastre de a adera la spaţiul Schengen, iar familia noastră social-democrată europeană a sprijinit fără echivoc România. Prin această acţiune am dorit să arătăm, încă o dată, importanţa acestui vot atât pentru România, cât şi pentru Uniunea Europeană, dar şi mizele unui răspuns negativ. Guvernanţii de dreapta din Austria trebuie să înţeleagă impactul şi costurile acestor frâne politice puse proiectului european, întrucât un vot negativ subminează încrederea în solidaritatea şi unitatea europeană. În acest context, împreună cu colegii mei din PES activists România, veniţi din toată ţara şi din diaspora, am afişat în faţa Consiliului UE şi a Comisiei Europene mesaje pro-europene privind aderarea la spaţiul Schengen, în toate limbile Uniunii Europene, pentru a arăta susţinerea românilor pentru acest obiectiv. Acţiunea este cu atât mai relevantă cu cât astăzi aniversăm 22 de ani de la semnarea şi proclamarea Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene prin care au fost clarificate drepturile personale, civice, politice, economice şi sociale ale europenilor, iar noi considerăm accederea la spaţiul Schengen un drept al românilor", a declarat coordonatorul PES activists România, eurodeputatul Victor Negrescu.

La începutul acestui an, PES activists România a continuat, cu sprijinul Partidului Social Democrat, campania privind aderarea României la spaţiul Schengen #RomâniiMerităÎnSchengen, prin care au fost contactaţi direct decidenţii europeni care pot influenţa decizia şi au fost colectate şi transmise reprezentanţilor din Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne zeci de mii de mesaje de susţinere a acestui obiectiv din partea românilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici