Activitatea Comisiei "Nana" din Camera Deputaţilor a încetat

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, că activitatea Comisiei de anchetă "Nana" a încetat în momentul în care s-a deschis o procedură judiciară în acest caz, preşedintele comisiei, Bogdan Ciucă, precizând că documentele acesteia sunt puse la dispoziţia organelor în drept.

558 afișări
Imaginea articolului Activitatea Comisiei "Nana" din Camera Deputaţilor a încetat

Activitatea Comisiei "Nana" din Camera Deputaţilor a încetat (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Deputaţii jurişti au luat acestă decizie în unanimitate, invocând articolul 74 din Regulamentul Camerei, care precizează că se constată că o comisie parlamentară de anchetă încetează de drept în momentul deschiderii unor proceduri judiciare privitoare la fapte sau activităţi care constituie obiectul ei.

În această situaţie, Biroul Permanent anunţă organele de urmărire penală, care pot avea acces la toate documentele referitoare la cazul respectiv, au apreciat membrii comisiei.

Comisia de anchetă "Nana" verifica situaţia în cazul achiziţionării de către Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Băsescu, a unui teren în comuna Nana.

Bogdan Ciucă a precizat că şi în cazul comisiei "Nana" se aplică această prevedere din regulament, arătând că "această comisie practic îşi încetează activitatea".

"Ce a trebuit să facă Parlamentul în acest caz a făcut, a atras atenţia supra subiectului, acum este rândul organelor de anchetă", a mai spus Ciucă.

Dănuț Culețu (PDL) a arătat că, dincolo de "hăituiala politică", din 16 aprilie, Parchetul a dispus începerea urmăririi penale şi rezultă că comisia "Nana" nu-şi poate exercita prerogativele.

Birourile Permanente ale celor două Camere au sesizat comisiile juridice pentru un punct de vedere privind situaţia comisiei "Nana".

Ciucă a precizat că şi Comisia juridică de la Senat îşi va spune punctul de vedere şi dacă este acelaşi cu cel al omologilor de la Cameră, acesta va fi trimis Birourilor Pemamente.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici