Adevărul despre "ajutoarele" trimise de Rusia în Statele Unite. Reacţia Departamentului de Stat

  • Ministerul rus al apărării a afirmat prin intermediul unei postări făcute pe reţelele sociale că a trimis un avion plin cu ajutoare medicale către SUA
  • Departamentul de Stat american contrazice informaţia şi anunţă că a plătit pentru echipamentele medicale
  • Presa americană scrie că a fost vorba despre o mişcare de propagandă a autorităţilor ruse
5739 afișări
Imaginea articolului Adevărul despre "ajutoarele" trimise de Rusia în Statele Unite. Reacţia Departamentului de Stat

Adevărul despre "ajutoarele" trimise de Rusia în Statele Unite. Reacţia Departamentului de Stat

Departamentul de Stat american afirmă că a achiziţionat echipamente medicale, inclusiv ventilatoare pulmonare şi costume de protecţie, din Rusia. Anunţul vine la o zi după ce Ministerul Apărării de la Moscova a susţinut într-o postare pe Facebook că a trimis un avion cargo plin cu "ajutoare". Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a spus chiar că "speră ca americanii să întoarcă gestul în caz de nevoie".
 
Secretarul de Stat Mike Pompeo a notat şi el într-o postare pe Twitter că Statele Unite au cumpărat de urgenţă echipamente medicale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici