Adeverinţa senatoarei AUR Diana Şoşoacă de a nu purta mască nu este valabilă

Adeverinţa medicală pe baza căreia senatoarea AUR Diana Şoşoacă nu poartă mască de protecţie nu este valabilă, a fost răspunsul DSP, transmis la solicitarea Senatului.

8940 afișări
Imaginea articolului Adeverinţa senatoarei AUR Diana Şoşoacă de a nu purta mască nu este valabilă

Adeverinţa senatoareai AUR Diana Şoşoacă de a nu purta mască nu este valabilă

Actul medical nu este valabil emis întrucât nu respectă ordinul 874/2020, se arată în răspunsul DSP, citat de preşedinta Comisiei de validare din Senat, Iuliana Scîntei.

Ordinul nr. 874/81/2020 prevede că masca nu este purtată de persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, iar evaluarea se face de către medicul de medicina muncii.

Senatul ceruse DSP Bucureşti să comunice dacă Diana Şoşoacă este exceptată de la purtarea măştii de protecţie în spaţii închise şi dacă adeverinţa medicală a fost emisă cu respectarea competenţei legale.

În replică, senatoarea AUR Diana Şoşoacă acuză DSP că a încălcat legea când i-a fost dezvăluit diagnosticul.

„Nu avea dreptul să-mi dezvăluie diagnosticul. Dacă voi merge mâine la consultări, voi merge fără mască. Le e frică să nu-i infectez cu patriotism”, a declarat Şoşoacă pentru Aleph News. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici