Administraţia Prezidenţială publică noua structură a Departamentelor - cel pentru Diaspora, o noutate

Administraţia Prezidenţială a publicat pe site noua structură a Departamentelor conduse de consilierii prezidenţiali, 15 la număr, o noutate constituind-o, faţă de structura veche, Departamentul pentru Problemele Diasporei, un departament nou înfiinţat în mandatul lui Klaus Iohannis.

1547 afișări
Imaginea articolului Administraţia Prezidenţială publică noua structură a Departamentelor - cel pentru Diaspora, o noutate

Administraţia Prezidenţială publică noua structură a Departamentelor - cel pentru Diaspora, o noutate (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Cele 15 departamente sunt: Cancelaria Preşedintelui, condusă de Dan MIhalache, Departamentul Securităţii Naţionale, condus de George Scutaru, Departamentul de Politică Externă, condus de Lazăr Comănescu, Departamentul de Comunicare Publică, condus de purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Tatiana Niculescu Bran, Departamentul Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă, condus de Andrei Muraru, Departamentul Afaceri Europene, condus de Leonard Orban, Departamentul Politici Economice şi Sociale, condus de Cosmin Ştefan Marinescu, Departamentul Reformă Instituţională şi Constituţională, condus de Elena Simina Tănăsescu.

Departamentul Politică Internă este condus de consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan, Departamentul Legislativ, de Mihaela Ciochină iar Departamentul Cultură, Culte şi Centenar este condus de consilierul prezidenţial Sergiu Nistor.

Structura organizatorică a Administraţiei Prezidenţiale mai cuprinde Departamentul de Sănătate Publică, Departamentul pentru Problemele Diasporei, care reprezintă o noutate, şi Departamentul Managementul Resurselor.

Vechea structură organizatorică a Administraţiei Prezidenţiale, din perioada fostului preşedinte Traian Băsescu, cuprindea 16 departamente: Cancelaria Preşedintelui, Departamentul Securităţii Naţionale, Departamentul de Comunicare Publică, Departamentul Afaceri Strategice şi Securitate Internaţională, Departamentul Constituţional Legislativ, Departamentul pentru Relaţia cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă, Departamentul Politică Externă, Departamentul Mediul de afaceri, Departamentul Afaceri Europene, Departamentul Politici Economice şi Sociale, Departamentul de Sănătate Publică, Departamentul Educaţie şi Cercetare, Departamentul Analiză Politică, Compartimentul Protocol, Cancelaria Ordinelor şi Departamentul Managementul Resurselor.

Pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale au fost publicaţi şi consilierii de stat pentru care preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire în funcţie. Astfel, La Cancelaria Preşedintelui, consilier de stat este Nicoleta Nicolae, în timp ce la Iulia Huiu a fost numită la Compartimentul Strategie şi Monitorizare.

Delia Dinu este consilier de stat în cadrul Cancelariei Preşedintelui, la Compartimentul Protocol, iar Gheorghe Angelescu, la Cancelaria Ordinelor.

Ion Oprişor este consilier de stat la Departamentul Securităţii Naţionale – Secretariatul CSAT, în timp ce Sebastian Huluban coordonează Compartimentul pentru Probleme de Apărare.
Gabriel Piscociu este consilier de stat la Departamentul Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă - Compartimentul Probleme Cetăţeneşti, iar Constantin Ionescu este consilier de stat la Departamentul Securităţii Naţionale - Directorul Oficiului Informaţii Integrat, în timp ce George-Vladimir Duhan este consilier de stat la Departamentul Managementul Resurselor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici