Administraţia Prezidenţială rectifică traducerea declaraţiilor preşedintelui german referitoare la DNA

Administraţia Prezidenţială a rectificat luni seara traducerea declaraţiilor preşedintelui german, Joachim Gauck, referitoare la DNA, precizând că a fost vorba de o inexactitate şi că traducerea a fost asigurată de Ambasada Germaniei la Bucureşti.

5679 afișări
Imaginea articolului Administraţia Prezidenţială rectifică traducerea declaraţiilor preşedintelui german referitoare la DNA

Administraţia Prezidenţială rectifică traducerea declaraţiilor preşedintelui german referitoare la DNA (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

''În urma unei inexactităţi de traducere în cadrul transcrierii declaraţiei Preşedintelui Republicii Federale Germania, vă transmitem versiunea corectă a paragrafului. Precizăm faptul că serviciul de traducere a fost asigurat de către Ambasada Republicii Federale Germania la Bucureşti'', se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Versiunea corectată este: ''Justiţia are aici capacitatea de a fi parte a rezolvării problemei şi nu parte a problemei, şi aici aş dori să amintesc în mod special activitatea DNA – este un semnal nu numai la adresa mediului de afaceri, ci şi a celui politic. Luăm în serios atât de importantul pilon al statului de drept în procesul de transformare şi luăm în calcul inclusiv conflicte dintre cele care pot apărea în interiorul societăţii pentru că sprijinim activitatea celor care combat corupţia şi fac puternică Justiţia ca a treia putere în stat – luăm în serios toate acestea. Luăm în serios atât de importantul pilon al statului de drept în procesul de transformare şi luăm în calcul inclusiv conflicte dintre cele care pot apărea în interiorul societăţii pentru că sprijinim activitatea celor care combat corupţia şi fac puternică Justiţia ca a treia putere în stat – luăm în serios toate acestea''.

Versiunea anterioară transmisă de Administraţia Prezidenţială era: ''Justiţia este în stare să ofere soluţii la problemele existente. Aş dori să subliniez în mod deosebit activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la care porneşte un semnal îndreptat nu doar către economie, mediul de afaceri, ci şi către politic. Este unul din pilonii principali ai procesului de reformă. Noi calculăm că în societate există conflicte şi dorim să consolidăm activitatea, de pildă, a DNA ca a treia putere în stat''.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici