Administraţia Prezidenţială, REPLICĂ afirmaţiilor preşedintelui Senatului: Tăriceanu jigneşte şi face afirmaţii fără legătură cu realitatea

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi a declarat, joi, că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, foloseşte un ”limbaj licenţios”, ”jigneşte” şi face afirmaţii care ”nu au legătură cu realitatea”.

950 afișări
Imaginea articolului Administraţia Prezidenţială, REPLICĂ afirmaţiilor preşedintelui Senatului: Tăriceanu jigneşte şi face afirmaţii fără legătură cu realitatea

Administraţia Prezidenţială, REPLICĂ afirmaţiilor preşedintelui Senatului: Tăriceanu jigneşte şi face afirmaţii fără legătură cu realitatea

”Domnule Tăriceanu, da, adevărul doare, dar acest lucru nu este un motiv să folosiţi un limbaj licenţios, să jigniţi şi să spuneţi în spaţiul public lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea. Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, reiterează faptul că persoanele cu probleme penale nu trebuie să se afle în conducerea statului. Preşedintele respectă pe deplin rezultatului votului care a condus la constituirea actualei majorităţi şi îşi doreşte ca Guvernul să aibă rezultate bune pentru România”, a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale Mădălina Dobrovolschi.

Aceasta a mai afirmat că şeful statului consideră că o legiferare transparentă de tip european este fundamentală pentru întărirea statului de drept şi consolidarea parcursului democratic al României.

”Şi încă o observaţie, dacă îmi permiteţi, referitoare la declaraţiile domnului Tăriceanu. Domnia sa pare pur şi simplu rupt de realitate, chiar de realitatea economică, ceea ce este foarte straniu pentru un fost prim-ministru. De exemplu, dânsul ne spune senin că preţul carburanţilor a rămas neschimbat după introducerea accizei. Domnule Tăriceanu, cred că adevărul îl puteţi afla foarte simplu întrebând orice român, orice cetăţean, care a cumpărat combustibil în aceste zile şi care a trebuit să scoată mai mulţi bani din buzunar”, a mai spus Dobrovolschi.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că şeful statului, Klaus Iohannis, patronează un sistem de putere corupt din România, deoarece ”se face că nu vede abuzurile din instituţiile care alcătuiesc statul de drept”.

”În România, în momentul de faţă, avem serioase deficienţe în privinţa funcţionării instituţiilor care alcătuiesc statul de drept. Sunt abuzuri incredibile care sunt aduse în atenţia publică de presă (...) sunt oameni care şi-au luat inima în dinţi cum se spune şi au început să vină mărturisească avatarurile prin care au trecut sau nelegiuirile care se petrec în instutuţiile care au funcţionat şi preşedintele întoarce capul şi spune: eu nu văd lucrurile acestea. Evident că le vede, dar nu vrea să le recunoască pentru cã situaţia îi foloseşte. Până la urmă el este cel care patronează acest sistem de putere corupt din România. Şi o spun foarte clar”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Şeful Senatului a reacţionat şi la afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la lupta anticorupţie şi oamenii politici. ”Când aud declaraţiile astea, am de multe ori senzaţia că printre noi, am o revelaţie aşa, că printre noi s-a coborât Duhul Sfânt şi care ne dă nouă sfaturi, păcătoşilor. Noi, păcătoşii, suntem oamenii politici şi duhul sfânt ne dă sfaturi. Cred că preşedintele uită că este la fel de om politic, ca şi noi toţi. Al doilea lucru pe care îl uită este că funcţionează în dreptul fiecăruia, şi în dreptul domniei sale, prezumţia de nevinovăţie, de care s-a bucurat când a fost ales preşedinte al României”, a spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului s-a arătat nemulţumit şi de încrederea preşedintelui în funcţionarea CSM. ”La CSM mai aveau puţin să-şi scoată ochii şi să-şi taie gâtul şi el spune că are încredere în CSM şi că funcţionează totul foarte bine. Iată o dovadă în plus că se bucură de această situaţie pentru că consecinţele sunt defavorabile Guvernului în ceea ce priveşte actuala majoritate pe care încearcă să o răstoarne”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat despre impactul supraaccizei la carburanţi, Tăriceanu a spus că nu a observat creşteri ale preţului la pompă. ”Eu nu am văzut nicio scumpire la carburant”, a comentat preşedintele Senatului

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici