Adrian Câciu, despre soluţia pentru Educaţie: Cred că puteam face mai mult şi mai la timp

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a spus că România nu este într-o situaţie economică extraordinară, dar a găsit resurse pentru a rezolva cererile sindicaliştilor din Educaţie şi afirmă că el crede „că puteam face mai mult şi mai la timp”.

307 afișări
Imaginea articolului Adrian Câciu, despre soluţia pentru Educaţie:  Cred că puteam face mai mult şi mai la timp

Adrian Câciu, despre soluţia pentru Educaţie: Cred că puteam face mai mult şi mai la timp

Adrian Câciu a spus, după şedinţa de Guvern, că România este într-un context complicat, în toiul unei greve şi a făcut un apel către cadrele didactice pentru a se reîntoarce la clase.

„Dacă cineva nu se va ţine de cuvânt în acest angajament oricând lucrurile se pot întoarce în situaţia în care suntem, dar nu e de dorit acest lucru. Şi niciuna din părţi nu este în situaţia de a trata cu superificialitate. Şi mai ales Guvernul, pentru că aici e vorba nu numai de cadrele didactice, este vorba de părinţi, este vorba mai ales de copii şi este vorba de viitorul României”, a spus Cîciu.

Ministrul de Finanţe spune că „puteam face mai mult şi mai la timp”.

„Eu, ca ministru de Finanţe, vă spun că eu cred că puteam face mai mult şi mai la timp. Am găsit aceste soluţii la acest moment şi nu numai pentru Educaţie, dar în primul rând pentru Educaţie, pentru care s-au adoptat mai multe măsuri. Dar şi pentru celelalte familii ocupaţionale. Deşi situaţia economică a României nu este una extraordinar de bună. De fapt, situaţia economică a Europei nu este una bună, dar până la urmă noi suntem puşi în aceste funcţii ca să găsim soluţii pentru societate”, a mai spus ministrul.

Întrebat unde fost găsite aceste resurse, ministrul Adrian Câciu a spus că „am găsit aceste resurse în resursele bugetare de care dispune la acest moment România prin ordonatorii de credite care vor trebui să finanţeze aceste sume”.

Potrivit acestuia, este evident că Guvernul va avea o rectificare „destul de complicată”, dar se va continua prin redistribuirea resurselor şi reprioritizarea unor acţiuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici