Adrian Năstase nu mai candidează la nicio funcţie în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor

Liderul grupului deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a precizat, pentru MEDIAFAX, că Adrian Năstase l-a anunţat că nu mai doreşte să candideze la nicio funcţie în Biroul Pemanent al Camerei, respectiv la cea de vicepreeşdinte, pe care o deţinea.

571 afișări
Imaginea articolului Adrian Năstase nu mai candidează la nicio funcţie în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor

Adrian Năstase nu mai candidează la nicio funcţie în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit lui Duşa, Năstase a motivat că face acest gest din respect pentru colegii din grupul parlamentar, având în vedere situaţia sa.

"Domnul Adrian Năstase m-a anunţat că nu mai doreşte să candideze la nicio funcţie în Birroul Permanent, la funcţia de vicepreşedinte al Camerei, spunând că face acest gest din respect pentru colegii din grupul parlamentar, având în vedere situaţia sa. Sunt destul de mâhnit că un parlamentar de calitatea şi experienţa domnului Adrian Năstase se retrage din conducerea Camerei şi va avea de suferit şi calitatea activităţii parlamentare. Sper că dânsul va fi foarte activ în grupul parlamentar şi ne va folosi experienţa sa", a spus Duşa.

Mircea Duşa a precizat că cel care îl va înlocui pe Adrian Năstase în conducerea Camerei Deputaţilor urmează să fie desemnat miercuri în cadrul conducerii partidului şi în grupul parlamentar.

El a precizat că deputaţii PSD vor participa la şedinţa de plen de miercuri privind alegerea Biroului Permanent şi la prima şedinţă de Birou, apoi vor intra în grevă parlamentară.

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Potrivit minutei, pedeapsa aplicată este executorie.

Cristina Rotaru, unul dintre cei trei judecători din complet, a considerat că Năstase trebuie achitat în acest dosar pe motiv că fapta nu există.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici