Adrian Sârbu, despre cât de reală este petiţia „Fără Români în Funcţii Publice”: Este atât de reală cât este fake

Adrian Sârbu, creatorul noii televiziuni Aleph News, şi regizorul Tudor Potra au dezvăluit că ei sunt autorii petiţiei „Fără Români în Funcţii Publice”, demers lansat într-una dintre cele mai frumoase zile pentru jurnalişti, când realul se combină cu ficţiunea, 1 aprilie.

24841 afișări
Imaginea articolului Adrian Sârbu, despre cât de reală este petiţia „Fără Români în Funcţii Publice”: Este atât de reală cât este fake

Adrian Sârbu, despre cât de reală este petiţia „Fără Români în Funcţiile Publice”: Este atât de reală cât este fake

„Totul a pornit de la o glumă la o cafea şi a plecat de la această frumoasă oportunitate care este cea mai frumoasă zi pentru jurnalişti, ziua în care pot fi şi autori de ficţiune. Astfel s-a născut acestă ficţiune care s-a numit „Fără români în funcţii publice”, a povestit Adrian Sârbu, în emisiunea „Ştiu”, unde au fost devoalaţi autorii misterioasei petiţii transmise joi în mass-media. 
 
Creatorul Aleph News a povestit că ideea s-a născut de la un precedent, de la lipsa unui înţeles a ceea ce înseamnă naţiunea română, iar succesul petiţiei se măsoară prin faptul că jumătate din cei care au citit-o au promis şi să o semneze.
 
„Am luat o problemă reală şi i-am dat o soluţie falsă. I-am construit o retorică prin care să se reacţioneze pro sau contra”, a menţionat regizorul Tudor Potra, contributorul Aleph News
 
Întrebat de Ioana Ţigănilă, prezentatoare a emisiunii „Ştiu”, despre cui i se fac jocurile prin această petiţie, Adrian Sârbu a răspuns amuzat că „fac jocurile minţilor noastre „pentru că în ziua de 1 aprilie mintea noastra devine relaxată”. „Nu suntem finantaţi nici de Bill Gates, Soroş sau Oculta. Suntem în slujba unei puteri extraodinare, în slujba oamenilor”, a afirmat acesta.
 
„Este atât de reală cât este fake”, a rezumat Adrian Sârbu, farsa pusă la cale prin lansarea unei petiţii care ridică însă o problemă reală. 
 
Mediafax.ro şi Aleph News au anunţat joi lansarea petiţiei „Fără Români în Funcţii Publice”, o iniţiativă privind aducerea în ţară a celor mai buni specialişti străini care să înlocuiască actuala clasă politică.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici