Adrian Severin are în conturi aproape un milion de euro. Vezi averea europarlamentarului

Europarlamentarul Adrian Severin are în conturi, potrivit declaraţiei de avere completate în octombrie 2010, echivalentul a aproape un milion de euro. Conform declaraţiei de avere din octombrie 2010, europarlamentarul Adrian Severin deţine o cotă parte de 50% dintr-un teren intravilan de 451 metri pătraţi, dobândit în anul 2004 prin moştenire.

74 afișări
Imaginea articolului Adrian Severin are în conturi aproape un milion de euro. Vezi averea europarlamentarului

Adrian Severin are în conturi aproape un milion de euro. Vezi averea europarlamentarului (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

De asemenea, el şi soţia sa au cote părţi din două apartamente în Bucureşti: 95% dintr-un apartament dobândit în anul 1984, tot prin moştenire, în suprafaţă de 77 mp. şi 25% dintr-un apartament moştenit în anul 2004, în suprafaţă de 80 mp.

Severin deţine şi două autoturisme Volkswagen Golf, cumpărate în 2005 şi, respectiv, 2007.

Eurodeputatul mai are obiecte de artă fără valoare de patrimoniu (pictură, gravură, desen), dobândite până în anul 2007, estimate la aproximativ 22.000 de euro, precum şi icoane de lemn şi sticlă evaluate la sub 5.000 de euro şi bijuterii de familie "cu valoare sentimentală", evaluate tot la sub 5.000 de euro.

Adrian Severin are şi o serie de depozite în diverse bănci, în sumă totală de 234.497 RON, 843.285,72 Euro şi 35.936,4 USD.

El mai declară părţi sociale la ICOA de 200 RON.

Conform declaraţiei de avere, Adrian Severin a decontat la PE diurnă şi transport în anul 2009 de 101.493,66 Euro, iar în primele zece luni ale anului 2010 de 76.692,65 Euro, precum şi cheltuieli pentru biroul parlamentar în anul 2009 de 50.424 Euro şi cheltuieli cu secretariatul în anul 2010 de 228.902,79 Euro.

El a încasat următoarele venituri anuale: 44.701 RON şi 43.459, 63 Euro ca europarlamentar, 21.600 RON ca profesor la Universitatea Titu Maiorescu, 50.160 RON ca director coordonator al Institutului Ovidiu Şincai, 6.810 RON ca arbitru la Curtea de Arbitraj Bucureşti, 71.659 RON ca editorialist la un ziar din Bucureşti, dar şi 10.000 de Euro indemnizaţie participare la International Advisory Board - 2008 de la Unicredit International şi 30.000 de Euro indemnizaţie participare Advisory Board de la Chayton Capital Duna Property Fund.

Averea europarlamentarului Adrian Severin - acuzat de practici de lobby contra cost, fiind cercetat de către Direcţia Naţională Anticorupţie - este verificată de Agenţia Naţională de Integritate, reprezentanţii instituţiei refuzând să dea detalii despre stadiul investigaţiilor.

"Nu vă pot da detalii şi nu pot comenta investigaţii aflate pe rolul Inspecţiei de integritate", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, secretarul general al ANI, Horia Georgescu.

Oficialul ANI nu a putut preciza dacă ancheta privindu-l pe Adrian Severin a fost începută după apariţia informaţiilor legate de presupusul contract de lobby sau înainte de izbucnirea scandalului.

Reporterii de la Sunday Times au înregistrat o discuţie cu europarlamentarul PSD Adrian Severin în biroul acestuia de la Strasbourg, material video-audio în care eurodeputatul vorbeste despre demersurile făcute pentru introducerea unui amendament la o directivă europeană.

Reporterii ziarului britanic le-au propus mai multor deputaţi să plătească 100.000 de euro în schimbul unor amendamente a căror adoptare ar putea-o obţine. Cei trei deputaţi au acceptat.

Adrian Severin, fost vicepremier român, a trimis un e-mail falşilor lobbyişti, afirmând: "Doar ca să ştiţi că amendamentul pe care îl vreţi a fost depus la timp". La scurt timp, el a trimis o factură de 12.000 de euro pentru "servicii de consiliere".

În urma dezvăluirii făcută de Sunday Times, conservatorul austriac Ernst Strasser şi fostul ministru sloven de Externe, Zoran Thaler, au demisionat.

Europarlamentarul PSD Adrian Severin a declarat, luni, la Bucureşti, că în anul 2010 a câştigat ca membru în consiliul de experţi ai Unicredit International suma de 30.000 de euro şi că averea sa, însumată, este la nivelul unui apartament de lux în Bucureşti.

"Vreau să vă spun că toată averea mea însumată este cam la nivelul valorii unui apartament de lux din Bucureşti, că în Belgia sunt mai ieftine apartamentele", a explicat Severin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici