Adrian Ţuţuianu: Plec cu fruntea sus şi cu sentimentul muncii îndeplinite/ Dragnea: Sunt foarte trist că am pierdut un ministru foarte bun

Fostul ministru al Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a precizat, pe pagina sa de Facebook, că pleacă de la minister "cu fruntea sus şi cu sentimentul muncii îndeplinite", prezentând un bilanţ al mandatului de două luni din fruntea MApN.

249 afișări
Imaginea articolului Adrian Ţuţuianu: Plec cu fruntea sus şi cu sentimentul muncii îndeplinite/ Dragnea: Sunt foarte trist că am pierdut un ministru foarte bun

Fostul ministru a transmis că nu vrea să insiste asupra acestei deciziei de demisie şi nici a motivaţiei, ori a contextului în care s-a produs demisia.

Adrian Ţuţuianu mai spune că s-a implicat activ în procedurile de înzestrare cu rachete HIMARS, rachete PATRIOT, corvete multifuncţionale şi transportorul blindat, a contribuit la procesul de revitalizare a Institutului Cantacuzino şi şi-a propus şi reînfiinţarea unor licee şi şcoli militare prin care să se asigure necesarul de specialişti în diverse domenii cheie în Armata Română.

"Şi, ca o ironie a sorţii, astăzi, 6 septembrie, după momentul demisiei, solicitarea României cu privire la achiziţionarea sistemului HIMARS a trecut de Congresul SUA, urmând, la fel ca în cazul sistemului PATRIOT, să se înceapă discuţiile tehnice şi specifice în urma cărora se va configura, până la ultimul detaliu, sistemul ce va intra în dotarea Armatei Române. Pe foarte scurt, aceasta este activitatea din cele 2 luni şi 5 zile de mandat într-un minister în care singura politică este cea de apărare a ţării. Activitatea, in extenso, se află pe website-ul Ministerului Apărării Naţionale. Repet! Plec cu fruntea sus! Plec cu sentimentul muncii îndeplinite!", a scris Adrian Ţuţuianu, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de vacantare a funcţiei de ministru al Apărării prin demisia lui Adrian Ţuţuianu şi cel de desemnare a lui Marcel Ciolacu în funcţia de ministru interimar al Apărării Naţionale. Ţuţuiau a demisionat marţi din funcţia de ministru, după situaţia privind plata salariilor din Apărare.

Dragnea, despre demisia lui Ţuţuianu: Sunt foarte trist că am pierdut un ministru foarte bun

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că este ”foarte supărat şi foarte trist” că Guvernul a pierdut un ministru bun prin demisia lui Adrian Ţuţuianu de la MApN, dar a spus că modul în care a comunicat chestiunile de ordin salarial nu putea fi fără consecinţe.

Reacţia preşedintelui PSD Liviu Dragnea, după demisia lui Ţuţuianu: Sunt foarte trist că am pierdut un ministru foarte bun
”Sunt foarte supărat, sunt foarte trist că am pierdut un ministru foarte bun care se pare că a fost victima unei greşeli de comunicare şi nu neapărat din partea dumnealui”, a spus Liviu Dragnea.

El a precizat că a fost informat ulterior de premier asupra deznodământului pe care l-a avut discuţia lui Tudose cu Adrian Ţuţuianu.

”Eram cu premierul Mihai Tudose şi cu vicepremierul Marcel Ciolacu care m-au invitat la prânz (...) Pe terasă au început să apară ştirile, am discutat cu amândoi şi i-am rugat să-i cheme pe ministrul Ţuţuianu şi pe ministrul Mişa să aibă o discuţie foarte serioasă şi să se gândească care sunt cele mai bune variante, eu spunând foarte clar că, dacă ajung la o concluzie, să mă sune şi pe mine”, a relatat Dragnea.

Liderul PSD a apreciat că eroarea de la MApN a fost una serioasă deoarece putea avea consecinţe şi pe plan exterm. ”Este un gest pe care nu l-aş fi dorit. Este un ministru bun, ar un asemenea comunicat nu putea fi fără urmări pentru că a pus sub semnul întrebării şi credibilitatea noastră în rândul partenerilor din cadrul NATO”, susţine Dragnea.

Invitat să comenteze speculaţiile legate de faptul că demisia lui Adrian Ţuţuianu ar fi avut legătură cu dispute interne din PSD, Dragna a răspuns: ”Nuvele şi povestioare. Nu există aşa ceva”

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici