Adrian Vieriţă, avizat favorabil de comisii pentru postul de ambasador pe lângă Oficiul ONU

Diplomatul Adrian Vieriţă a primit, marţi, avizul favorabil al comisiilor de politică externă din Parlament, pentru postul de Reprezentant permanent pe lângă Oficiul ONU Geneva, fiind înregistrate 17 voturi "pentru", 1 vot "împotrivă" şi o abţinere.

751 afișări
Imaginea articolului Adrian Vieriţă, avizat favorabil de comisii pentru postul de ambasador pe lângă Oficiul ONU

Adrian Vieriţă, avizat favorabil de comisii pentru postul de ambasador pe lângă Oficiul ONU

Vieriţă a declarat, în cadrul audierilor din Parlament, că Geneva este un loc unde România trebuie să continue să îşi consolideze rolul de actor multilateral, fructificând şi oportunităţile de cooperare cu structurile şi organizaţiile din acest oraş, din sistemul Naţiunilor Unite şi din afară.

"Mi se pare important ca România să continue să se conecteze la activitatea structurilor şi organizaţiilor care au ca obiectiv reducerea riscului de dezastre naturale", a spus Vieriţă, amintind şi despre cooperarea parlamentară cu această structură internaţională.

Potrivit acestuia, un element aparte este legat de diasporă, în condiţiile în care Organizaţia Internaţională a Migraţiei a preluat această temă în dezbaterile sale, încercând să analizeze rolul comunităţilor în procesul de dezvoltare.

El a precizat că România este subreprezentată în structurile ONU, fiind nevoie de o cooperare între oficiile diplomatice.

Despre candidatura României la Consiliul de Securitate al ONU, Vieriţă a precizat că, în acest moment, la centrala MAE are loc o evaluare cu privire la numărul confirmărilor primite şi şansele pe care le avem şi paşii care trebuie întreprinşi în continuare, pentru această candidatură.

Adrian Cosmin Vieriţă a fost propus pentru a fi Reprezentant permanent pe lângă Oficiul ONU Geneva, post din care a fost rechemată Maria Ciobanu. Vieriţă a mai fost ambasador în SUA şi Irlanda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici