Adrian Volintiru, revocat de la şefia Romgaz: „Nu am primit niciun fel de motivare”

Cel mai mare producător de gaze naturale din România, Romgaz, a anunţat miercuri că Adrian Volintiru a fost revocat din funcţia de director general de către Consiliul de Administraţie, atribuţiile acestuia fiind preluate de Daniel Corneliu Pena, director general adjunct, până la numirea noului CEO.

1315 afișări
Imaginea articolului Adrian Volintiru, revocat de la şefia Romgaz:  „Nu am primit niciun fel de motivare”

Sursa foto: Mediafaxfoto

Romgaz (simbol bursier SNG), cel mai mare producător de gaze naturale din România, „perla” statului român la bursă, a anunţat miercuri că Adrian Volintiru a fost revocat din funcţia de director general de către Consiliul de Administraţie, scrie ZF.

Atribuţiile lui Voluntiru au fost preluate de Daniel Corneliu Pena, director general adjunct, până la numirea unui nou CEO.

Contactat de ZF, Adrian Volintiru a declarat că nu a fost invitat la şedinţa Consiliului de Administraţie în care a fost revocat din funcţie şi că nu a primit niciun fel de motivare a deciziei.

„Nu ştiu despre ce e vorba, a fost o şedinţă de Consiliu de Administraţie astăzi (13 ianuarie - n.red) la care nu am fost invitat. Au discutat administratorii între dânşii, au hotărât revocarea mea, nu am primit niciun fel de motivare. O să văd probabil zilele următoare”, spune Adrian Volintiru.

Nici în raportul publicat la BVB nu sunt menţionate motivele revocării.

„Consiliul de Administraţie al S.N.G.N. Romgaz S.A., prin Hotărârea nr. 1/13.01.2021, a revocat pe domnul Constantin Adrian Volintiru din funcţia de Director General, încetând astfel şi contractul de mandat încheiat între S.N.G.N. Romgaz S.A. şi acesta. Până la numirea unui nou Director General, conducerea S.N.G.N. ROMGAZ S.A., inclusiv reprezentarea legală a Societăţii, va fi exercitată temporar de către domnul Daniel Corneliu Pena, Director General Adjunct al S.N.G.N. ROMGAZ S.A”, se arată în raport.

Romgaz are 11,8 miliarde de lei capitalizare şi este controlat în proporţie de 70% de statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici