Adriana Săftoiu şi-a anunţat în plenul Camerei demisia din postul de deputat

Deputatul PNL Adriana Săftoiu şi-a anunţat, miercuri, în plen, demisia din Parlament, iar preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat vacantarea postului de deputat din circumscripţia 31 Prahova, Colegiul 7.

293 afișări
Imaginea articolului Adriana Săftoiu şi-a anunţat în plenul Camerei demisia din postul de deputat

Adriana Săftoiu şi-a anunţat în plenul Camerei demisia din postul de deputat (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Săftoiu a spus că şi-a prezentat demisia începând din data de 1 februarie şi că a intrat în Parlament extrem de încrezătoare, dar pleacă cu multă amărăciune.

Săftoiu a adăugat că partidul nu i-a cerut să demisioneze, dar ea consideră că demisia este singura soluţie care poate determina puterea în privinţa declanşării de alegeri anticipate. Ea a arătat că demisia este singurul demers onest faţă de cetăţenii care neagă politicienii.

Săftoiu a spus că ar fi renunţat la demisie dacă ar fi putut să îmbunătăţească situaţia cetăţenilor aflaţi în stradă şi acasă.

Ca urmare a demisiei Adrianei Săftoiu, Camera Deputaţilor constată încetarea mandatului de deputat din circumscripţia 31 Prahova, colegiul 7, a precizat Roberta Anastase.

Deputatul PNL Adriana Săftoiu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că şi-a depus la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor demisia din postul de deputat, ea precizând că va rămâne în PNL şi că, deocamdată, nu ştie dacă va mai candida pentru un nou mandat.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, în 23 ianuarie, că parlamentarii liberali doresc, după ce puterea a refuzat declanşarea de anticipate, ca deputaţii şi senatorii USL să demisioneze din funcţii, el precizând că vor urma discuţii cu partenerii din Uniune, înainte de hotărârea finală. Printre cei despre care se spunea la acel moment că îşi depuseseră demisia la liderul partidului figurau Ludovic Orban, Adriana Săftoiu şi Mircea Diaconu.

Ulterior, senatorul PNL Mircea Diaconu afirma, într-un interviu pentru ziarul Ring, că senatorii şi deputaţii USL ar fi "cei mai mari fraieri" dacă ar demisiona din Parlament, menţionând că, pe baza regulamentelor, a fost făcută o analiză, concluzia fiind că ieşirea USL din Legislativ ar fi "un dezastru".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici